Verkko-opetusta voi käyttää lähiopetuksen tukena, jolloin se tarjoaa hyvät tietolähteet, synkronisuuden mahdollisuuden ja aikaa ajatella. Lisäksi sen vahvuutena pidetään ajasta joustavan ja paikasta riippumattoman yhteistoiminnallisuuden mahdollistamista. Verkko-opetus välineistöineen tekee toiminnan läpinäkyväksi sekä opettajalle että opiskelijoille.


Tähän oppaaseen on koottu Tredun näkökulmasta olevaa ohjeistusta verkko-oppimisympäristöhin ja verkkovälitteisen opetuksen toteuttamiseen.
Ohjattu verkko-opetus tuo parhaimmillaan opettajan työhön vaihtelua, kehittää opettajan omaa ammattitaitoa ja monipuolistaa opetusmenetelmiä. Verkko-opetuksen voi aloittaa monimuotoisen opiskelun versiona, jossa soveltuvia osia on siirretty verkkoon ja lähitilanteissa keskitytään taitojen kehittymiseen. Parhaimmillaan se vapauttaakin aikaa yhdessä työskentelyyn.
Opas on jaettu neljään eri näkökulmaan:
Digipedagoginen malli: TPACK
TPACK-malli perustuu ajatukseen siitä, että sen mitä opetetaan (sisältö) ja miten opetetaan (pedagogia) on oltava perustana kaikessa teknologiassa, jota aiotaan käyttää opiskelijoiden oppimisen edistämiseksi. Keskellä on alue, joka yhdistää nämä tietämyksen osa-alueet ja jossa teknologia, pedagogiikkaa ja sisältöosaaminen sulautuvat yhteen. Tämä keskiö (TPACK) on digipedagoginen tavoitetila.
Lue lisää mallista:
