Mikä Office 365 on?

Tredu tarjoaa kaikille opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen Office 365 -pilvipalvelun. Office 365 -pilvipalvelu mahdollistaa tiedostojen jakamisen, niiden työstämisen yhdessä opiskelukaverisi kanssa ja kattavan määrän erilaisia sovelluksia käyttöösi.

Office 365 -palveluun kirjautuminen

Office 365
  • Kirjaudu Office 365 -palveluun wilma-tunnuksellasi (wilma.tunnus@edu.tampere.fi) ja salasanasi

Office 365 – Opetuksen pilvipalvelu

Kuvassa on yleisimmät Office 365 -paketin ohjelmat. Klikkaa lisätietoa plus-kuvakkeista. Todennäköisesti tarvitset opiskeluissasi tai työssäsi eniten Wordia,  Powerpointia, Excelia ja Teamsia, mutta kannattaa tutustua muihinkin. Erityisesti saman asiakirjan tai dokumentin työstäminen yhdessä opiskelukaverin kanssa on sellainen taito mikä kannattaa opetella.

Näiden työkalujen on tarkoitus tehdä opiskelusta ja opetuksesta helpompaa, joten kysy rohkeasti neuvoa tai osallistu koulutuksiin, jos haluat lisätietoa. Myös omatoimisesti tutustumalla voit luonnollisesti harjoitella.

Kaikissa tilanteissa selainversiot eivät ehkä riitä, joten muista että voit ladata Office-paketin omallekin koneellesi opintojen ajaksi. Lue blogipostaus aiheesta.

Tredun hyödyllisiä Office 365 -linkkejä

Office 365 -palvelusta muualla

Osaavan Tredun Office 365 -artikkelit

  • Kuvakaappaus Teamsista, jossa kerrotaan miten Pelit työkäyttöön sovelluksen saa lisättyä

Miinaharava ja muita pelejä nyt myös Teams-kokouksessa

21.11.2022|Kommentit pois päältä artikkelissa Miinaharava ja muita pelejä nyt myös Teams-kokouksessa

Teamsin kokouksiin voi lisätä "Pelit työkäyttöön" -sovelluksen. Yllä olevasta kuvasta näkyy miten sovellus lisätään. Eli paina Sovellukset-painiketta, etsi oikea sovellus ja klikkaa sitä. Tällä hetkellä tarjolla ovat seuraavat pelit Solitaire eli pasianssi Minesweeper eli miinaharava (lue lisää...)

  • Nkymä Teamsin Luokka-tiimin aloitussivusta.

Teamsin aloitussivun avulla kokoat tärkeät asiat yhteen paikkaan

07.09.2022|Kommentit pois päältä artikkelissa Teamsin aloitussivun avulla kokoat tärkeät asiat yhteen paikkaan

Luokka-tiimeihin on tullut uutena ominaisuutena aloitussivu. Se toimii tiimisi näkymänä, johon voit koota asioita helposti saataville. Esimerkiksi oppituntien kokouslinkit, tulevat tehtävät ja ajankohtaisia tiedostoja, linkkejä tai muuta materiaalia voi nyt käyttää tätä kautta. Aloitussivu on (lue lisää...)

Teams-kokouksen tallentaminen ja tallenteen jakaminen

30.03.2022|Kommentit pois päältä artikkelissa Teams-kokouksen tallentaminen ja tallenteen jakaminen

Teams-kokouksen tallentaminen on helppoa, mutta tallenteen löytäminen ja sen jakaminen muille saattaa joskus tuottaa hieman hankaluuksia. Tallennuksen saat kokouksessa päälle kolmen pisteen takaa ja valitsemalla "Aloita nauhoitus".  Samasta valikosta tallennuksen voi myös pysäyttää. Jos kokousta (lue lisää...)

Wistec on nyt Eduhouse: koulutustarjonta kasvoi entisestään

28.02.2022|Kommentit pois päältä artikkelissa Wistec on nyt Eduhouse: koulutustarjonta kasvoi entisestään

Tampereen kaupungin työntekijöiden käytössä ollut Wistecin koulutuspalvelu on nyt nimeltään Eduhouse. Koulutukset löytyvät osoitteesta https://app.eduhouse.fi/ (linkki avautuu uuteen välilehteen). Kirjaudu sisään Tampereen seudun Microsoft-tunnuksillasi. Aikaisempien digikoulutusten lisäksi valikoimaan kuuluu myös esimerkiksi liiketalouden koulutuksia sekä palkka- (lue lisää...)

Teams-kokousten tallenteet säilyvät vuoden

04.02.2022|Kommentit pois päältä artikkelissa Teams-kokousten tallenteet säilyvät vuoden

Teamsin kokoustallenteet säilyvät jatkossa Tampereen toisen asteen Microsoft-ympäristössä 365 päivää. Jos siis olet tallentanut Teamsissa kokouksen, se säilyy OneDriven Recordings-kansiossa vuoden tai jos olet tallentanut kokouksen Teamsin kanavilla, se säilyy vuoden tiimin Sharepointissa. Tämän jälkeen (lue lisää...)

Wordin Sanelu ja Litterointi kirjoittamisen avuksi

03.02.2022|Kommentit pois päältä artikkelissa Wordin Sanelu ja Litterointi kirjoittamisen avuksi

Word Onlinesta eli Wordin selainversiosta löydät Sanele (Dictate) -toiminnon, jolla voit tallentaa puhetta tekstiksi. Sillä on helppo sanella esimerkiksi palautteita opiskelijoille kiireen keskellä. Lisäksi valikosta löytyy myös Litterointi (Transcribe), jolla voit muuntaa äänitallenteen tekstiksi. Litteroinnilla (lue lisää...)