Mikä Microsoft 365 on?

Tredu tarjoaa kaikille opiskelijoilleen ja henkilökunnalleen Microsoft 365 -pilvipalvelun. Microsoft 365 -pilvipalvelu mahdollistaa tiedostojen jakamisen, niiden työstämisen yhdessä opiskelukaverisi kanssa ja kattavan määrän erilaisia sovelluksia käyttöösi.

Microsoft 365 -palveluun kirjautuminen

Microsoft 365
  • Kirjaudu Microsoft 365 -palveluun wilma-tunnuksellasi (wilma.tunnus@edu.tampere.fi) ja salasanasi

Microsoft 365 – Opetuksen pilvipalvelu

Kuvassa on esitelty Microsoft 365 -paketin ohjelmia. Klikkaa lisätietoa ikoneista. Todennäköisesti tarvitset opiskeluissasi tai työssäsi eniten Wordia,  Powerpointia, Excelia ja Teamsia, mutta kannattaa tutustua muihinkin. Erityisesti saman asiakirjan tai dokumentin työstäminen yhdessä opiskelukaverin kanssa on sellainen taito mikä kannattaa opetella.

Näiden työkalujen on tarkoitus tehdä opiskelusta ja opetuksesta helpompaa, joten kysy rohkeasti neuvoa tai osallistu koulutuksiin, jos haluat lisätietoa. Myös omatoimisesti tutustumalla voit luonnollisesti harjoitella.

Kaikissa tilanteissa selainversiot eivät ehkä riitä, joten muista että voit ladata Microsoft 365-sovelluksia omallekin koneellesi opintojen ajaksi. Lue blogipostaus aiheesta.

Tredun hyödyllisiä Microsoft 365 -linkkejä

Microsoft 365 -palvelusta muualla

Osaavan Tredun Microsoft 365 -artikkelit

  • Tekoälyllä luotu kuva modernilla tyylillä jossa ihmisiä, tulevaisuutta, teknologiaa ja iloisuutta.

DALL-E 3 käytössä myös Bing Chat Enterprisessa

31.10.2023|Kommentit pois päältä artikkelissa DALL-E 3 käytössä myös Bing Chat Enterprisessa

DALL-E on OpenAi -tekoälypalvelun julkaisema kielimalli, jolla voit tuottaa tekstistä kuvia. Se perustuu GPT-3-malliin. DALL-E 3 on nyt myös käytettävissä Bingin Chat Enterprisessa. Kirjaudu siis Bingin Chat Enterpriseen edu.tampere.fi-tunnuksillasi ja luo kuvia opetukseesi! Kuvia saat (lue lisää...)

  • Firefly aikuinen käyttämässä tekoälyä opetuksessaan, valokuva 82284

Bing Chat Enterprise – turvallisempi tapa hyödyntää tekoälyä

15.09.2023|Kommentit pois päältä artikkelissa Bing Chat Enterprise – turvallisempi tapa hyödyntää tekoälyä

Moni on jo kevään aikana kokeillut ja testannut ChatGPT:tä ja osa varmasti on jo ottanut välineen aktiiviseen käyttöönsä. Nyt Tampereen toisen asteen koulutuksen Microsoft-tunnuksilla voi käyttää myös Microsoftin omaa Bing Chat Enterprise -tekoälysovellusta. Bing Chat (lue lisää...)

  • Opiskelijat tekevät yhteistyötä, toinen kirjoittaa läppärillä ja toinen kirjoittaa muistikirjaan.

Hae nyt Microsoft Innovative Educator -ohjelmaan eli MIE-ekspertiksi!

16.05.2023|Kommentit pois päältä artikkelissa Hae nyt Microsoft Innovative Educator -ohjelmaan eli MIE-ekspertiksi!

Microsoftin oma Innovative Educator (MIE)-ohjelma on jälleen auki! Hae mukaan ohjelmaan ja hanki osaamista itsellesi ja tiimillesi. Haku on auki 9.5.-26.6.2023 MIE-ohjelma tarjoaa opettajille mahdollisuuden kehittää taitojaan ja osaamistaan Microsoftin työkalujen, kuten Office 365:n, OneNote:n, (lue lisää...)

  • Kuvakaappaus Teamsista, jossa kerrotaan miten Pelit työkäyttöön sovelluksen saa lisättyä

Miinaharava ja muita pelejä nyt myös Teams-kokouksessa

21.11.2022|Kommentit pois päältä artikkelissa Miinaharava ja muita pelejä nyt myös Teams-kokouksessa

Teamsin kokouksiin voi lisätä "Pelit työkäyttöön" -sovelluksen. Yllä olevasta kuvasta näkyy miten sovellus lisätään. Eli paina Sovellukset-painiketta, etsi oikea sovellus ja klikkaa sitä. Tällä hetkellä tarjolla ovat seuraavat pelit Solitaire eli pasianssi Minesweeper eli miinaharava (lue lisää...)

  • Nkymä Teamsin Luokka-tiimin aloitussivusta.

Teamsin aloitussivun avulla kokoat tärkeät asiat yhteen paikkaan

07.09.2022|Kommentit pois päältä artikkelissa Teamsin aloitussivun avulla kokoat tärkeät asiat yhteen paikkaan

Luokka-tiimeihin on tullut uutena ominaisuutena aloitussivu. Se toimii tiimisi näkymänä, johon voit koota asioita helposti saataville. Esimerkiksi oppituntien kokouslinkit, tulevat tehtävät ja ajankohtaisia tiedostoja, linkkejä tai muuta materiaalia voi nyt käyttää tätä kautta. Aloitussivu on (lue lisää...)

Teams-kokouksen tallentaminen ja tallenteen jakaminen

30.03.2022|Kommentit pois päältä artikkelissa Teams-kokouksen tallentaminen ja tallenteen jakaminen

Teams-kokouksen tallentaminen on helppoa, mutta tallenteen löytäminen ja sen jakaminen muille saattaa joskus tuottaa hieman hankaluuksia. Tallennuksen saat kokouksessa päälle kolmen pisteen takaa ja valitsemalla "Aloita nauhoitus".  Samasta valikosta tallennuksen voi myös pysäyttää. Jos kokousta (lue lisää...)