Mikä Thinglink on ?

Thinglink on selaimella toimiva palvelu, jolla kuvista ja videoista voidaan tehdä interaktiivisia tagien avulla.

Tageihin voi liittää esimerkiksi:

  • tekstiä ja mediaa
  • sisältöjä websivuilta
  • Thinglink siirtymiä tagista toiseen
  • tehtäviä

Thinglinkin skenaariotyökalulla voi rakentaa polkuja, virtuaalisia kierroksia tai simulaatioita erilaisista oppimistilanteista. Myös 3D-mallien käyttäminen sisällöissä on mahdollista.

Thinglink kirjautuminen

Kirjaudu Thinglinkiin
  • Thinglink löytyy osoitteesta https://www.thinglink.com/login
  • Valitse alhaalta Microsoftin logo ja klikkaa logoa
  • Kirjaudu sisään Microsoftin @edu.tampere.fi-tunnuksillasi

Osaavan Tredun artikkelit

Miten teen helposti Thinglinkillä AR-sisältöä?

26.07.2024|Kommentit pois päältä artikkelissa Miten teen helposti Thinglinkillä AR-sisältöä?

Thinglinkillä voit tehdä nykyään monenlaista sisältöä ja hyvin käyttäjäystävällisesti. Lisätyn todellisuuden eli AR-sisällön avulla saadaan vaikka opettajan fyysisiin opetusmateriaaleihin lisättyä digitaalista sisältöä. Olimme eTredun kanssa ITK-messuilla keväällä, jossa olin esittelemässä Thinglinkin käyttöä opetuksessa Microsoftin yhtenä (lue lisää...)

Tekoälyn kanssa työskentelyä opiskelijoiden kanssa – Copilot ja Thinglink

24.07.2024|Kommentit pois päältä artikkelissa Tekoälyn kanssa työskentelyä opiskelijoiden kanssa – Copilot ja Thinglink

Miten ihmeessä tätä tekoälyä nyt voisi sitten opiskelijoiden kanssa hyödyntää? Tätä kysymystä olen keväällä paljon miettinyt niin itsekseni, kuin opiskelijoiden kanssa. Opiskelijoilla on tällä hetkellä mahdollista käyttää Copilotin ainoastaan kuluttajaversiota, mutta opettajilla on käytössään yritysversio. (lue lisää...)

  • Thinglinkin kehote jossa luodaan kuva kesäisestä järvimaisemasta jossa on on laiturilla lapsi kalassa, Taustalla palaa juhannuskokko.

Dall-E:lla kuvia Thinglinkiin

11.06.2024|Kommentit pois päältä artikkelissa Dall-E:lla kuvia Thinglinkiin

Tekoälyä integroidaan koko ajan enemmän eri sovelluksiin ja sen käyttö helpottuu. Aikaisemmin Thinglinkissä on ollut mahdollista tehdä 360-kuvia Skyboxin avulla ja nyt perinteisempiä 2D-kuvia voi tehdä nopeasti Dall-E:lla. Voit kirjoittaa kehotteet eli promptit suomeksi, joko (lue lisää...)

Käännä Thinglinkisi automaattisesti toiselle kielelle

04.04.2024|Kommentit pois päältä artikkelissa Käännä Thinglinkisi automaattisesti toiselle kielelle

Thinglinkin voit kääntää automaattisesti toiselle kielelle. Käännöksestä hyötyvät erityisesti vieraskieliset opiskelijat, mutta tästä on myös apua kansainvälisille vieraille. Automaattiset käännökset saat ladattua Thinglinkiisi valitsemalla kolmen pisteen takaa Käännä-toiminto. Voit valita Thinglinkillesi konekäännöksen useammasta eri kielestä (lue lisää...)

  • Kaksi tagia eli paikkamerkkiä joista toista osoitetaan kädellä.

Thinglinkissä voit nyt järjestää tagit haluamaasi järjestykseen

02.04.2024|Kommentit pois päältä artikkelissa Thinglinkissä voit nyt järjestää tagit haluamaasi järjestykseen

Thinglinkin saavutettavuusominaisuudet ovat parantuneet. Voit järjestää tagit haluamaasi järjestykseen myös Thinglinkin saavutettavuustyökalussa eli saavutettavuus-widgetissä. Sinun ei siis enää tarvitse luoda tageja siinä järjestyksessä kuin ne esitetään saavutettavuustyökalussa vaan voit itse järjestää ne haluamaasi järjestykseen myöhemmin. (lue lisää...)

Tredun kulttuurityökirjasarja saa jatkoa!

26.03.2024|Kommentit pois päältä artikkelissa Tredun kulttuurityökirjasarja saa jatkoa!

Tredulainen kulttuuri on elävää, hengittävää ja muuttuvaa. Tredulainen toimintakulttuuri koostuu meistä jokaisesta syntyvistä aineellisista ja henkisistä saavutuksista, jotka rikastuttavat työyhteisöämme. Toimintakulttuuri muovautuu ja kasvaa jatkuvassa vuoropuhelussa. Vuonna 2022 aloitimme matkamme Tredun kulttuurityökirja 2022 - Työkirja (lue lisää...)