Tredussa voit harjoitella työturvallisuutta VR-laseilla Virtuario-harjoitteiden avulla. Työterveyslaitoksen tekemät harjoitteet perustuvat tutkittuun tietoon ja soveltuvat monille eri aloille – monenlaiseen opiskeluun.

ICT: Virtuaalisten oppimisympäristöjen jatkokehittäminen- projekti on hankkinut Tredun käyttöön Työturvallisuuslaitokselta Virtuario™ -työturvallisuusharjoitteita virtuaalitodellisuudessa. Harjoitteita on 16 erilaista, suomeksi ja englanniksi, joiden avulla voi harjoitella turvallisuutta vahvistavia menetelmiä ja tilanteita työpaikalla, joiden harjoittelu ei ole turvallista tai mahdollista. 

Harjoitteet suoritetaan itsenäisesti VR-lasit päässä liikkuen tutkimalla ja ratkaisemalla osallistavia tehtäviä. Käyttöönotto on helppoa, tarvitaan 4×4 metrin tyhjä tila ja Virtuarion VR-lasit. Opetustiloista riippuen opettaja huolehtii itse riittävän suuren tilan varaamisesta. 

Harjoitteet kestävät 10-20 minuuttia, riippuen käyttäjän osaamisesta ja reagointinopeudesta. Ne on helppo ottaa käyttöön, ohjelma neuvoo koko ajan mitä tehdään. eTredu testautti peliä toukokuussa eTredu-messuilla ja palaute opiskelijoilta ja opettajilta oli todella myönteinen. Vaikka tekisi virheen voi aina aloittaa alusta ja pyrkiä toimimaan tilanteessa oikein, tämä vahvistaa osaamista ja reagointia aidossa vaaratilanteessa. 

Tredun henkilöstö saa Virtuario™ -työturvallisuusharjoitteet käyttöönsä varaamalla TOKI-kirjastosta Virtuarion VR-lasit. Lasien kotipaikka on tällä hetkellä Santalahdentien tietokeskus. Lasit voit myös varata toisiin toimipisteisiin kirjaston kautta. Lainausaika on yksi viikko, jotta mahdollisimman monella on mahdollisuus saada lasit käyttöönsä. Lasien mukana tulee ohjeet kuinka otat lasit käyttöön. Huom! Lasit ovat lainattavissa ainoastaan opettajille ja muulle henkilöstölle. Opiskelijat tekevät harjoitteita opettajan johdolla.

Lue lisää: Virtuario™ – Työturvallisuuskoulutukset virtuaalitodellisuudessa

Yhteystiedot

TOKI-kirjastot | p. 044 486 3842 | tokikirjasto@tampere.fi