Mikä Teams on?

Teams on keskustelupohjainen yhteistyöalusta, joka toimii mainiosti

• minkä tahansa ryhmän viestinnässä ja yhteistyössä
  • projektityötilana
  • oppimisympäristönä

Sillä järjestyvät näppärästi myös verkkokokoukset ja yhteinen asiakirjojen työstäminen sekä tehtävien jakaminen.

Teamsin avulla voit vähentää sähköpostin määrää ja rauhoittaa WhatsAppin siviilikäyttöön. Asetuksista voit määrittää milloin ilmoitukset viesteistä tulevat perille, eli aina ei tarvitse olla tavoitettavissa.

Lataa Teams ja kokeile!

Nopeimmin totut Teams-käyttäjäksi, kun lataat Teams-sovelluksen tietokoneellesi sekä puhelimeesi. Startin kautta pääset Teamsiin myös verkkosivujen kautta. Teamsiin kirjaudutaan Microsoftin tunnuksillla jotka ovat muotoa wilma.tunnus@edu.tampere.fi

Voit perustaa oman tiimin koska vain, olit sitten opiskelija, opettaja tai muuta toisen asteen koulutuksen henkilökuntaa. Henkilökunnalle on useita vaihtoehtoja tiimin muotoon, mutta suosittelemme a) Luokan tiimi opetukseen b) Kuka tahansa -tiimi muihin tarkoituksiin.

Jos sinulla kysyttävää tai haluat kokeilla jotain Teamsillä, pistäydy vaikka Digikehittäjien tiimiin ja huikkaa siellä kysymyksesi.

Löydät tiimiin näin:

• Avaa selaimessa https://startti.tredu.fi
  • Klikkaa Teams (kirjautuminen etunimi.sukunimi@edu.tampere.fi)
  • Valitse vasemmasta palkista Tiimit-välilehti ja näytä kaikki tiimit
  • Etsi kohta Liity tiimiin tai luo tiimi
  • Etsi Digikehittäjät ja liity siihen

Teamsin ominaisuuksia

Teams kokoaa ihmiset, keskustelut, tiedostot ja työkalut yhteen paikkaan, jotta kaikki tarvittava olisi aina kaikkien käytettävissä.

Siihen on sisällytetty Office 365-palvelut kuten:

• OneDrive
  • Forms-kyselyt
  • Sharepoint eli Areena
  • Videopalvelu Stream
  • Tehtävien hallintatyökalu Planner

Myös Moodlen voi nykyään liittää tiimiin sovelluksen avulla.

Tredun hyödyllisiä Teams-linkkejä

Teamsista muualla

Osaavan Tredun Teams-artikkelit

• Nuoli osoittaa mistä hallinnoijan voi lisätä

Pienryhmätilojen hallinta onnistuu nyt useammalta henkilöltä Teams-kokouksissa

18.11.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Pienryhmätilojen hallinta onnistuu nyt useammalta henkilöltä Teams-kokouksissa

Teams-kokousten pienryhmätiloihin on tullut paljon kaivattu parannus, sillä nyt tilojen hallinnoijan roolia voi jakaa useammille henkilöille. Aiemmin tämä rooli oli rajattu vain kokouksen alkuperäiselle koollekutsujalle. Nyt on koulutuksissa ja kokouksissa mahdollista toimia niin, että pienryhmätiloja (lue lisää...)

Kehitä osaamistasi Wistec Online -oppimisympäristössä

01.10.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Kehitä osaamistasi Wistec Online -oppimisympäristössä

Tampereen kaupungille on henkilöstön osaamisen kehittämisen tueksi hankittu käyttäjälle maksuton Wistec Online -oppimisympäristö ja verkkokoulutusportaali. Palvelussa voi lyhyiden opasvideoiden lisäksi opiskella kokonaisia aihealueita, esimerkiksi Excelin käyttöä perusteista aina jatkotasolle asti. Palvelu on vapaassa käytössä ympäri (lue lisää...)

Ota käyttöön live-tekstitykset Teams-kokouksessasi

28.09.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Ota käyttöön live-tekstitykset Teams-kokouksessasi

Teams-kokouksessa on mahdollista käyttää live-tekstityksiä. Ominaisuus löytyy kokousasetuksista tutun kolmen pisteen takaa. Valitse Käytä live-tekstityksiä. Ominaisuus toimii myös suomen kielellä. Kielen saat valittua oikealta alhaalta kolmen pisteen takaa. Ohjelma ei käännä puhettasi toiselle kielelle vaan (lue lisää...)

Tiettyyn chat-viestiin vastaaminen Teamsissa onnistuu nyt myös työpöytäsovelluksessa

27.09.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Tiettyyn chat-viestiin vastaaminen Teamsissa onnistuu nyt myös työpöytäsovelluksessa

Teamsin keskusteluissa pystyy nyt vastaamaan tiettyyn viestiin. Vaihtoehto löytyy kolmen pisteen takaa sen viestin kohdalta johon haluat vastata. Klikkaa kolmea pistettä ja valitse "Vastaus" Tämä pikku parannus koskee siis kahdenvälisiä tai ryhmäkeskusteluja. Tiimeissä (lue lisää...)

Avaa Office-dokumentit Teamsista suoraan työpöytäsovellukseen

27.08.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Avaa Office-dokumentit Teamsista suoraan työpöytäsovellukseen

Jos teet jotain vähänkin haastavampaa Excelillä, Wordilla tai Powerpointilla, haluat todennäköisesti käyttää työpöytäsovellusta etkä näiden ohjelmien online-versioita. Oletuksena Teams kuitenkin avaa tiedostot upotettuna Teamsin sisälle, ja tästä näkymästä vaatii useampia (2) klikkauksia että saat tiedoston (lue lisää...)

Oletko jäämässä lomalle? Aseta poissaoloviesti myös Teamsiin

08.06.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Oletko jäämässä lomalle? Aseta poissaoloviesti myös Teamsiin

Teamsin olen poissa -toiminto kannattaa laittaa päälle loman ajaksi, jotta sinua Teamsissa tavoittelevat ihmiset eivät odota vastaustasi heti. Asetuksista voit määritellä viestin sisällön ja voimassaoloajan. Poissaoloviestin voi asettaa klikkaamalla omaa kuvaa tai nimikirjaimia Teamsin oikeassa (lue lisää...)