Mikä Adobe Creative Cloud on?

Tredun henkilöstöetuna opettajat ja muu henkilökunta voivat ladata työkoneisiinsa Adobe Creative Cloud (Adobe CC) -paketin. Ohjelmien käyttö on mahdollista myös kotikoneilla ja mobiililaitteilla.

Adobe CC sisältää muun muassa seuraavat ohjelmat: Photoshop, Illustrator, InDesign ja Premiere Pro. Edun arvo noin 240e/vuosi.

Asennuksien määrää ei ole rajoitettu, mutta käyttö on rajoitettu yhteen yhtäaikaiseen kirjautumiseen. Kirjautumisessa käytetään @edu.tampere.fi päätteistä tunnusta.

Etu sisältää myös Adoben mobiiliohjelmistot. Ne voi ladata App Storesta ja Google Play -kaupasta. Ohjelmistoihin kirjautuminen tapahtuu @edu.tampere.fi päätteisellä tunnuksella.

Muista myös Adobe Spark

Tarvitsetko nopeasti kuvitusta verkkokurssillesi tai laatia helposti ohjevideon? Tahdotko julkaista matkakertomuksen näyttävänä nettisivuna? Kaikkiin näihin löytyy ratkaisu Adobe Spark -tuotteista.

  • Spark Post: kuvitusten laatimiseen
  • Spark Video: videoiden tekemiseen
  • Spark Page: nettisivujen julkaisemiseen

Spark toimii tietokoneen selaimessa. Ipadeille ja iPhoneille löytyvät sovellukset kaupasta. Toistaiseksi Android-laitteille löytyy vain Spark Post.

Aikaisempaa kokemusta graafisen alan ohjelmista ei tarvita, vaan Adobe Sparkilla pääset alkuun helposti. Adobe Spark on myös kaikkien opiskelijoiden käytettävissä.

Siirry Adobe Sparkiin
  • Mene tietokoneella osoitteeseen https://spark.adobe.com
  • Etsi kohta ”Log in” ja valitse vaihtoehto ”Log in with school account”
  • Syötä avautuviin kenttiin wilma-tunnuksesi (etunimi.sukunimi@edu.tampere.fi) ja salasanasi

Tredun hyödyllisiä Adobe-linkkejä

Adobe Creative Cloudista muualla

Osaavan Tredun Adobe-artikkelit

Hyvän opetusvideon tuntomerkkejä

09.09.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvän opetusvideon tuntomerkkejä

Opetusvideot tuovat vaihtelua tunnillesi ja voit käyttää niitä materiaalina verkkokursseillasi. Mutta millainen videon tulisi olla? Tässä muutama vinkki videoiden käytöstä opetusmateriaalina ja lisäksi muutama vinkki tekstitystyökaluihin. Tee videostasi lyhyt ja ytimekäs. Koko asiaa ei tarvitse (lue lisää...)

Virtuaalitodellisuuden historiaa

21.06.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Virtuaalitodellisuuden historiaa

Välillä tuntuu siltä, että virtuaalitodellisuus ja siihen liittyvä teknologia on vasta aivan viime aikoina noussut suuren kansan tietoisuuteen. Vielä viisi vuotta sitten virtuaalitodellisuudesta ei juuri kukaan puhunut. Nyt sen sijaan, kun teknologiasivustoja lukee, niin lähes (lue lisää...)

Adobe Sparkilla loihdit nopeasti näyttävän ja vaikuttavan oppitunnin!

21.04.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Adobe Sparkilla loihdit nopeasti näyttävän ja vaikuttavan oppitunnin!

Tredun henkilökunnalla on käytössään Adoben ohjelmistot, joista löytyy kattavasti erilaisia sovelluksia. Adobe Sparkin saat käyttöösi kätevästi tämän Osaava Tredu -ohjeen avulla Adobe Spark - Osaava Tredu. Adobe Sparkin avulla voit loihtia nopeasti esimerkiksi ääntä, videota (lue lisää...)

  • Graafinen ohjeisto -kansikuva

Tredun graafinen ilme ja materiaalipankki

02.02.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Tredun graafinen ilme ja materiaalipankki

Visuaalinen ilme erottaa organisaation muista siinä missä muotoilu, väri ja materiaali erottavat tuotteet toisistaan. Ilmeen johdonmukainen ja toistuva käyttäminen lisää tunnettuutta, vakuuttavuutta ja luotettavuutta. Ilmeellä rakennetaan vastaanottajalle yhtenäistä kuvaa ja brändiä. Siksi on tärkeää, että (lue lisää...)

  • Hauskaa joulua!

Vielä ehdit tehdä digitaaliset joulukortit Adobe Sparkilla

21.12.2020|Kommentit pois päältä artikkelissa Vielä ehdit tehdä digitaaliset joulukortit Adobe Sparkilla

Tredun digitiimi ja Osaava Tredu toivottavat hauskaa joulua! Adobe Sparkilla voit sinäkin tehdä digitaalisen joulutervehdyksen kollegoillesi tai ystävillesi. Ruudunkaappaus Adobe Sparkista tietokoneen selaimessa avattuna. Muista myös mobiilisovellukset. Adobe Sparkin käyttöliittymä on hieman muuttunut ja siellä (lue lisää...)

  • Tredun värit

Käytä Tredun graafisen ohjeistuksen mukaisia värejä ja fontteja myös Adobe Sparkissa

10.08.2020|Kommentit pois päältä artikkelissa Käytä Tredun graafisen ohjeistuksen mukaisia värejä ja fontteja myös Adobe Sparkissa

Tredun uusi graafinen ohjeisto ja sen mukaiset materiaalit löytyvät kokonaisuudessaan Taskusta. Ohjeistossa on määritelty esimerkiksi fontit ja värimaailma. Sekä fontteja, värejä että Tredun logoa voit näppärästi hyödyntää myös Adobe Sparkissa. Siten saat julkaisuistasi helposti tunnistettavan (lue lisää...)