Mikä Adobe Creative Cloud on?

Tredun henkilöstöetuna opettajat ja muu henkilökunta voivat ladata työkoneisiinsa Adobe Creative Cloud (Adobe CC) -paketin. Ohjelmien käyttö on mahdollista myös kotikoneilla ja mobiililaitteilla.

Adobe CC sisältää muun muassa seuraavat ohjelmat: Photoshop, Illustrator, InDesign ja Premiere Pro. Edun arvo noin 240e/vuosi.

Asennuksien määrää ei ole rajoitettu, mutta käyttö on rajoitettu yhteen yhtäaikaiseen kirjautumiseen. Kirjautumisessa käytetään @edu.tampere.fi päätteistä tunnusta.

Etu sisältää myös Adoben mobiiliohjelmistot. Ne voi ladata App Storesta ja Google Play -kaupasta. Ohjelmistoihin kirjautuminen tapahtuu @edu.tampere.fi päätteisellä tunnuksella.

Adobe Spark on nyt Adobe Express

Tarvitsetko nopeasti kuvitusta verkkokurssillesi tai laatia helposti ohjevideon? Tahdotko julkaista matkakertomuksen näyttävänä nettisivuna? Kaikkiin näihin löytyy ratkaisu Adobe Expressin tuotteista:

  • Adobe Express: kuvitusten tekemiseen
  • Premiere Rush: videoiden tekemiseen
  • Photoshop Express: kuvan käsittelyyn (iOS ja Android)
  • Spark Video: videoiden tekemiseen (iOS)
  • Spark Page: nettisivujen julkaisemiseen (iOS)

Adobe Express toimii sekä tietokoneen selaimessa ja puhelimissa. Lisäksi voit ladata koneellesi Premiere Rushin videon käsittelyyn. Muut sovellukset voit ladata puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi.

Aikaisempaa kokemusta graafisen alan ohjelmista ei tarvita, vaan Adobe Expressillä pääset alkuun helposti. Ohjelma on myös kaikkien opiskelijoiden käytettävissä.

Siirry Adobe Expressiin
  • Mene tietokoneella osoitteeseen https://express.adobe.com
  • Etsi kohta ”Log in” ja valitse vaihtoehto ”Log in with school account”
  • Syötä avautuviin kenttiin wilma-tunnuksesi (etunimi.sukunimi@edu.tampere.fi) ja salasanasi

Tredun hyödyllisiä Adobe-linkkejä

Adobe Creative Cloudista muualla

Osaavan Tredun Adobe-artikkelit

Opettele videoeditoinnin perusteet Premiere Prolla Wistec Online -palvelussa

03.01.2022|Kommentit pois päältä artikkelissa Opettele videoeditoinnin perusteet Premiere Prolla Wistec Online -palvelussa

Premiere Pro -videoeditointiohjelman perusteet voit opetella omatoimisesti Wistec Online -palvelussa, joka on jokaisen Tampereen kaupungin työntekijän käytettävissä. Premiere Pro -perusteet koostuu lukuisista muutaman minuutin mittaisista videoista, joihin on helppo palata tarvittaessa uudelleenkin. Videoiden kokonaiskesto on (lue lisää...)

  • Kuvakaappaus Creative Cloud Expressistä

Adobe Spark on nyt Creative Cloud Express

16.12.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Adobe Spark on nyt Creative Cloud Express

Adobe Spark vaihtoi nimensä ja samalla siihen tuli uusia ominaisuuksia. Creative Cloud Expressiin kuuluu nyt myös Photoshop Express ja Premiere Rush, joten kaikkien opiskelijoiden käytössä olevien työvälineiden määrä kasvoi näillä. Opettajille ja henkilökunnalle muutos ei (lue lisää...)

Hyvän opetusvideon tuntomerkkejä

09.09.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvän opetusvideon tuntomerkkejä

Opetusvideot tuovat vaihtelua tunnillesi ja voit käyttää niitä materiaalina verkkokursseillasi. Mutta millainen videon tulisi olla? Tässä muutama vinkki videoiden käytöstä opetusmateriaalina ja lisäksi muutama vinkki tekstitystyökaluihin. Tee videostasi lyhyt ja ytimekäs. Koko asiaa ei tarvitse (lue lisää...)

Virtuaalitodellisuuden historiaa

21.06.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Virtuaalitodellisuuden historiaa

Välillä tuntuu siltä, että virtuaalitodellisuus ja siihen liittyvä teknologia on vasta aivan viime aikoina noussut suuren kansan tietoisuuteen. Vielä viisi vuotta sitten virtuaalitodellisuudesta ei juuri kukaan puhunut. Nyt sen sijaan, kun teknologiasivustoja lukee, niin lähes (lue lisää...)

Adobe Sparkilla loihdit nopeasti näyttävän ja vaikuttavan oppitunnin!

21.04.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Adobe Sparkilla loihdit nopeasti näyttävän ja vaikuttavan oppitunnin!

Tredun henkilökunnalla on käytössään Adoben ohjelmistot, joista löytyy kattavasti erilaisia sovelluksia. Adobe Sparkin saat käyttöösi kätevästi tämän Osaava Tredu -ohjeen avulla Adobe Spark - Osaava Tredu. Adobe Sparkin avulla voit loihtia nopeasti esimerkiksi ääntä, videota (lue lisää...)

  • Graafinen ohjeisto -kansikuva

Tredun graafinen ilme ja materiaalipankki

02.02.2021|Kommentit pois päältä artikkelissa Tredun graafinen ilme ja materiaalipankki

Visuaalinen ilme erottaa organisaation muista siinä missä muotoilu, väri ja materiaali erottavat tuotteet toisistaan. Ilmeen johdonmukainen ja toistuva käyttäminen lisää tunnettuutta, vakuuttavuutta ja luotettavuutta. Ilmeellä rakennetaan vastaanottajalle yhtenäistä kuvaa ja brändiä. Siksi on tärkeää, että (lue lisää...)