Mikä Futural Skills on?
Futural Skills on mobiilipohjainen työkalu, joka on kehitetty ammatillisen käytännön osaamisen seurantaan. Sen avulla opetussuunnitelman mukaiset suoritukset rekisteröidään opettajan nähtäville, tapahtuivat ne sitten koulussa, työpaikalla tai vapaa-ajalla.
Futural Skillsin käyttö
Futural Skillsin käyttö onnistuu helposti puhelimella, tietokoneella tai tabletilla ilman erillistä sovellusta. Futural Skills on täysin reaaliaikainen ja mahdollistaa tehokkaan vuorovaikutuksen opiskelijan ja opettajan välillä.
Futural Skillissä opintosuunnitelma on visuaalisesti paloiteltu koko tutkinnon tasolta pienempiin kokonaisuuksiin, tutkinnon osiin, ja edelleen tehtäviin, jotka sisältävät tutkinnon osan osaamistavoitteet. Opiskelija ottaa tekemistään töistä kuvia ym. tiedostoja ja lataa ne lyhyen selosteen kanssa opettajalle/ohjaajalle nähtäväksi. Opettaja hyväksyy suoritukset.
Tutkinnon osien mittareista on helposti nähtävissä, missä vaiheessa tutkinnon osat ovat ja opiskelija näkee selkeästi oman etenemisensä. Ohjaaja voi tarkastella yksittäisen opiskelijan etenemistä ja toisaalta tai koko ryhmän suorituksia. Opiskelijan tehdyistä töistä voidaan koostaa portfolio, jossa opiskelijan osaaminen näkyvät konkreettisessa muodossa.
Futural Skills Tredussa
Futural Skills on hankittu Tredulle käyttöön ja syksyllä 2019 sitä pilotoitiin valituilla aloilla. Tämän jälkeen työkalu on kaikkien alojen käytettävissä.
Autoalalla Futural Skills on ollut käytössä jo pidempään. Katso video miten tuote toimii käytännössä.
Futural Skillsin käyttöönoton yhteydessä on järkevää miettiä tarkasti myös Moodlen käyttöä. Mikäli tutkinnon osat ovat samalla rakenteella sekä Moodlessa että Futural Skillsissä, on suoritustiedot helppo pistää siirtymään edellisestä jälkimmäiseen.
Suositeltava toimintatapa on, että Moodleen tehdään aloille kokonaan uudet työtilat eperusteiden tutkintorakenteen mukaan siten, että nämä työtilat ovat kaikkien kyseistä tutkinnon osaa opettavien yhteiskäytössä. Tällä toimintatavalla päällekkäinen työ vähenee ja opiskelijat pääsevät käsiksi samaan materiaalin opettajasta riippumatta.
Lisätietoa Futural Skillsistä Tredussa futuralskills.tredu@tampere.fi
Tredun hyödyllisiä Futural Skills -linkkejä
Futural Skillsista muualla
Osaavan Tredun Futural Skills -artikkelit
Opiskelijan ohjeet: Näyttösuunnitelman kirjaaminen Futural Skillsiin
Tästä löydät opiskelijan ohjeet näyttösuunnitelman tekemiseen ja miten viet sen Futural Skillsiin. Näyttösuunnitelma tarkoittaa, että kirjoitat mitä aiot tehdä sinun näytössäsi (sinä suoritat tehtävät eikä kukaan muu) määrättynä aikana (kesto 3 päivää - 4 viikkoa), (lue lisää...)
Sparrausryhmä: Ravintola- ja cateringalan erikoisammattitutkinnot tarkastelussa
eTredu on kutsunut syksyn 2022 aikana kokoon Sparrausryhmän verkko-opintoja toteuttavista opettajista. Sparrausryhmä tapaa toisiaan säännöllisesti, keskustelee verkko-opetuksen kehittämisestä ja jakaa toisilleen hyviksi koettuja käyntänteitä ja toimintatapoja. Tarkoitus on oppia toisilta ja levittää hyvää. Osana ryhmän (lue lisää...)
Luho- Luonnonhoidon virtuaaliset oppimisympäristöt (2020 päivitys)
Luho eli luonnon hoidon virtuaalinen oppimisympäristön alusta löytyy osoitteesta: https://luho.fi/avoin. Se on demosivu aiemmasta OPH:n projektina (2015-2016) tuotetusta sisällöstä mm. 360 asteen panoraamakuvat, käytännössä Luho on paljon enemmän ja toimii Moodlen avulla LTI- rajapintaa hyödyntämällä, (lue lisää...)
Koulutusta tarjolla Moodleen, Teamsiin ja Futural Skillsiin
Tredun johtoryhmä on linjannut 26.10.2020, että keskeiset digitaaliset työvälineet opetuksessa ovat Moodle, Teams, Office 365 ja Visma InSchool (Wilma) sekä Futural Skills. Näiden käyttöä ja osaamista edellytetään koko opetushenkilöstöltä. Tredun Digitiimi tukee opetushenkilöstöä työvälineiden käytössä (lue lisää...)
Tredun hius- ja kauneudenhoitoala Futural Skillsin etulinjassa
Hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelija Salla Metsälä on käyttänyt Futural Skills-ohjelmaa opinnoissaan jo pitkään. "Olimme Tredussa ensimmäisiä ryhmiä, jotka ottivat ohjelman käyttöön. Se on tosi helppokäyttöinen!", sanoo Metsälä. Opettaja Nina Haringin johdolla ryhmä otti Futuralin käyttöön (lue lisää...)
6aika: 365/12- Aina avoin ammatillinen oppilaitos ja yritysyhteistyöt
6Aika-hankkeessa Aina avoin ammatillinen oppilaitos kehitetään 365/12-malli oppilaitoksesta, jossa opiskelu on aina mahdollista ajasta ja paikasta riippumatta. Uusi malli mahdollistaa entistä nopeamman opiskelun ja työelämään siirtymisen sekä välittömän reagoinnin uusiin tilanteisiin. Lisäksi malli tehostaa yritysten (lue lisää...)