Thinglink on sovellus, jossa erilaisiin taustakuviin voidaan linkittää pysyvästi mm. kuvia, videoita, linkkejä ja ohjeita. Sen avulla kuviin ja videoihin voidaan lisäksi luoda interaktioita ja havainnollistaa opettavia asioita konkreettisesti.

Thinglink on mahdollista saada Tredun henkilökunnalle käyttöön pyydettäessä. Kirjautuminen tapahtuu .edu -tunnuksen avulla Microsoft-kirjautumisena.
Thinglinkiä pääset käyttämään osoitteesta https://www.thinglink.com/

Kirjauduttuasi sisälle Thinglinkiin, sivun vasemmasta reunasta löydät omat tiedostosi, lisäämäsi käyttäjät, sekä luomasi ryhmät. Thinglinkien luomiseen löytyy käteviä ideoita 360 kirjastosta. Kirjastossa on 360 -kuvia hyödyntäen tehty erilaisia Thinglinkejä.

Sivun oikeasta reunasta löydät sen sijaan omat tietosi, tukikeskuksen, lisää ideoita omien Thinglinkien tekemiseen, sekä varsinaisen Thinglinkien luonnin. Valitse ”Luo”.

 

 

Valittuasi ”luo”-toiminnon Thinglink ehdottaa sinulle erilaisia malleja, joista pääset katsomaan esimerkkejä halutessasi. Thinglink kysyy myös sinulta millaista sisältöä haluat luoda. Tässä kohtaa valitsemallasi interaktiivisella sisällöllä ei ole väliä, vaan jokaisesta esimerkki -sisällöstä pääset seuraavaksi alla olevaan ruutuun.

Voit lisätä haluamasi materiaalit Thinglinkiin vetämällä tiedostot siniselle alueelle, tai etsimällä ne tietokoneeltasi. Jos tiedostosi on esimerkiksi Onedrivessa, niin voit Onedrive-kuvaketta painamalla etsiä tiedostosi myös sieltä. Lisättyäsi haluamasi materiaalit paina lopuksi ”Jatka”-painiketta.

 

Kun materiaalisi on valittu ja siirretty Thinglinkiin, voit viimein aloittaa omien Thinglinkien teon.

 

Niistä lisää Monipuolista oppimateriaaliasi Thinglinkin avulla osa 2.