Podcastit ovat nostaneet suosiotaan myös opetuksen välineenä. Esimerkiksi Tredun eri koulutusaloja ja osa-alueita on esitelty Tredun Täyskymppi -podcastissa, joka äänitettiin Hepolamminkadun IT-kirjaston Tuberoom-tiloissa. Äänitysten yhteydessä syntyi ajatus vielä paremmin tarkoitukseen sopivan laitteiston hankkimisesta.

Nyt Tredun Hepolamminkadun IT-kirjastoon on saatu Rodecaster-studiojärjestelmä ja podcast-mikrofonit, joilla laadukas äänittäminen onnistuu helposti ja varmasti. Äänityksen jälkeiseen editointiin sopiva työkalu on Adobe Audition, joka on laajasti saatavilla Tredussa osana Adobe Creative Cloud -ohjelmistoa. Kaikkia Adobe CC-ohjelmia pääset käyttämään myös Hepolamminkadun IT-kirjaston Tuberoomin tehokoneella.

Tervetuloa tekemään laadukkaita podcast-äänityksiä Hepolamminkadun IT-kirjaston Tuberoomiin! Tila on äänieristetty. Kirjaston henkilökunta opastaa äänittämisessä ja laitteiston käytössä.  Voit varata Tuberoomin käyttöösi halutulle päivälle.

Jos tahdot laitteiston käyttöösi jossakin muualla, kuin Hepolamminkadun toimipisteessä, ota yhteyttä kirjaston henkilökuntaan!

Tredun Souncloudissa voit kuunnella TOKI-kirjastojen ensimmäisen oman podcast-äänityksen!

Kuvia podcast-laitteistostamme

Kuvat otti kevään 2023 digituutorimme, media-alan opiskelija Sage.