Premiere Pro -videoeditointiohjelman perusteet voit opetella omatoimisesti Wistec Online -palvelussa, joka on jokaisen Tampereen kaupungin työntekijän käytettävissä. Premiere Pro -perusteet koostuu lukuisista muutaman minuutin mittaisista videoista, joihin on helppo palata tarvittaessa uudelleenkin. Videoiden kokonaiskesto on 2 tuntia ja 49 minuuttia. Videoilla kouluttajana toimii webopettaja Esa Riutta.

Wistec Onlineen kirjaudutaan Tampereen kaupungin Microsoft-tunnuksilla. Suora linkki Premiere Pro -koulutukseen on tässä: Premiere Pro -perusteet, Wistec Online (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Premiere Pro puolestaan on osa Adobe Creative Cloud -tuoteperhettä ja siten kaikkien tredulaisten käytettävissä edu.tampere.fi-tunnuksilla. Lue lisää Adoben ohjelmien käytöstä Osaavan Tredun ohjesivulta (linkki avautuu samassa välilehdessä).

Suositeltava toimintatapa on, että kokeilet videoissa näytettyjä työvaiheita heti käytännössä. Kannattaa vaikka miettiä joku opetusvideo, jonka voisit kokeeksi tehdä. Joka tapauksessa opiskelusta tulee mielekkäämpää, jos sinulla on harjoittelua varten olemassa edes muutama oma videoklippi.

Kuvakaappaus Premiere Prosta

Premiere Pron aloitusnäkymä saattaa olla jopa hieman pelottava, mutta harjoittelemalla tätäkin oppii varmasti käyttämään. Koulutuksessa kaikki oleelliset työvaiheet käydään läpi, mutta luonnollisesti opetusvideon idea ja pedagoginen mielekkyys jää opettajan vastuulle.

Huomaa, että Premiere Pro on ammattitason editointiohjelma, joten siksi sen käyttö vaatii harjoittelua. Toisaalta samasta syystä ohjelma on erittäin monipuolinen.