Adobe Express päivittyi kesän aikana ja myös siellä voit hyödyntää tekoälyä. Adobe Expressiin on lisätty Adoben Fireflyn ominaisuuksia. Expressiin tuli myös paljon uusia ja monipuolisia ominaisuuksia lisää muista Adoben ohjelmista. Jos siis tarvitset helppokäyttöistä mutta monipuolista kuvankäsittelyohjelmaa on Adobe Express vastaus siihen. Myös Tampereen toisen asteen koulutuksen opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää Adobe Expressiä.
Työkalut löydät heti etusivulta generatiivinen tekoäly -kuvakkeen takaa. Lisäksi voit hyödyntää kumpaakin ominaisuutta kuvan muokkaamisen yhteydessä.

 

Teksti kuvaksi

Teksti kuvaksi -toiminnolla voit helposti kertoa promptiin eli kehotteeseen minkälaisen kuvan haluat luoda esimerkiksi täydentämään esitystäsi tai elävöittää opetustasi. Hyvä vinkki on myös antaa opiskelijoiden tehdä kuvia eri aiheista, esimerkiksi miltä tulevaisuus näyttää heidän mielestään? Kuvista voi tulla hyvinkin erilaisia ja keskustelusta antoisaa.
Sekä kehotteita että kuvia voit muokata edelleen Adobe Expressistä tutuilla muokkaustyökaluilla edelleen.

Adobe Expressin generatiivinen tekoäly ja Teksti kuvaksi-toiminto.

Promptia eli kehotetta voi muokata edelleen ja sen jälkeen voit vielä muokata tai lisätä kuvaan elementtejä.

 

Tekstitehosteet

Tekstitehosteilla luot tekstin sisään kuvia tehosteeksi kehotteen avulla. Tekstitehosteet voivat olla hyviä esimerkiksi huomion herättäjinä tai otsikkoina. Niitä tosin kannattaa silti käyttää harkiten ja muista aina miettiä saavatko opiskelijasi niistä selvää.

Keltaisella pohjalla lukee oppiminen steampunk-tehosteella.