eTredun edustajat ja Tredun opettajat kokoontuivat yhdessä Tamkin opettajien kanssa Hämeenpuiston Puistotorniin koko päivän pituiseen työpajaan. Työpaja, jota työleiriksikin kutsuttiin, keskittyi Thinglink-ohjelman käyttöön ja sen monipuoliseen hyödyntämiseen opetuksen ja oppimisen välineenä. Thinglink on selaimella toimiva palvelu, jolla kuvista ja videoista voidaan tehdä interaktiivisia tagien avulla. Tredun opettajat voivat käyttää palvelua edu.tampere-tunnuksillaan. Thinglinkin käytöstä ja ohjeista voit lukea Osaavan Tredun sivuilta täältä.
Opettajat oli kutsuttu työskentelemään yhdessä Thinglinkin kouluttajan Henri Pennasen ohjaamina ja ottamaan mukaan jotakin kuvamateriaalia, ajatuksia ja ideoita siitä mitä voisi työstää päivän aikana eteenpäin. Osallistujia kannustettiin kurkkimaan toisten olan yli ja poimimaan hyviä uusia ideoita omaan työhönsä. Pennanen myös esitteli ohjelman uusia toimintoja ja tapoja toteuttaa erilaisia kokonaisuuksia. Ihastusta herätti erityisesti Aivohalvauspotilaan hoitopolku -materiaali, joka oli tehty VR-laseille hoitoalan opiskelijoiden oppimisen avuksi. Hoitopolussa seurataan auttamistilanteeseen lähtevää ensihoitoyksikköä ja tehdään valintoja hoitajan näkökulmasta ambulanssissa ja potilaan luona havainnoiden ympäristöä ja potilasta. Hoitopolkumateriaali on rakennettu 360-videoiden päälle niin, että opiskelija kohtaa polulla erilaisia tilanteita, joissa hänen pitää valita miten toimisi. Tämäntyyppisen oppimateriaalin voi rakentaa vain harjoittelua varten, mutta myös pisteyttää opiskelijan tekemät valinnat.
Yksi työpajan osallistujista oli informaatikko Miikka Vuori Hepolamminkadun TOKI-kirjastosta. Vuoren olan yli kurkkiessa näkyi tuttuja näkymiä kirjaston työskentelypisteiltä, lainausautomaatilta ja kirjahyllyistä, sillä hän rakensi päivän aikana esittelyä työpaikastaan. ”Tällä Thinglinkillä saa kyllä toimivia ja hienoja asioita aikaiseksi. Tämä oma työni on tarkoitus julkaista TOKI-verkkokirjaston sivuilla ja Tredun kotisivuilla. Sen tarkoitus on auttaa kirjaston asiakkaita esittelemällä meidän palveluitamme ja tilojamme niin, että sinne on helppo tulla”, Vuori luonnehtii. Hän itse oli käyttänyt Thinglinkiä aiemmin vain pintapuolisesti mutta työpajan myötä totesi esimerkiksi polun rakentamisen ja Skenaario-työkalun käytön helpoksi omaksua.
”Olisi hienoa myös tehdä koko toimipisteestä esittely, jossa hyödynnettäisiin pohjapiirrosta. Sen avulla moni opiskelija voisi tutustua uuteen paikkaan ja etsiä paikka, jonne on menossa, kuten esimerkiksi Treenaamon tilat”, Vuori ideoi. Hän muistuttaa myös, että kirjasto auttaa jokaista opettajaa toteuttamaan opetusmateriaalia tarjoamalla lainaan välineitä, kuten 360-kameroita, videokameroita ja järjestelmäkameroita, sekä näille telineitä ja jalustoita. Lisäksi osassa kirjastoista löytyy myös Tuberoom, sekä opettajien että opiskelijoiden käyttöön. Lue lisää kirjaston palveluista täältä.