Microsoft Stream -julkaisupalvelu on kokenut muodonmuutoksen. Nyt voit jakaa videosi kaikille omilta Microsoftin alustoilta kuten esimerkiksi OneDrivesta, Teamsista tai Sharepointista. Aikaisemmin perinteisestä Microsoft Streamista sai jaettua videoita ainoastaan organisaation sisällä ja videot piti ladata julkaisupalveluun erikseen. Microsoft aikoo poistaa vanhan Streamin käytöstä tulevaisuudessa.

Streamin aloitussivu

Löydät videosi Officen Stream-sivulta huolimatta siitä, mihin Microsoftin palveluun ne on alun perin ladattu. Officen Streamin löydät Startti-sivun Office 365-ohjelmista ja vasemman yläkulman vohvelin takaa.

Näkymä Microsoft Officen Stream-sivusta. Punainen nuoli osoittaa vasemman yläkulman vohveliruutua.

Jos sinulla on paljon videoita ladattuna Stream Classiciin eli vanhaan Streamiin, ne kannattaa ilman muuta käydä läpi, miettiä ovatko ne edelleen ajankohtaisia, ja ladata ne esimerkiksi omaan OneDriveen, josta voit jälleen jakaa niitä eteenpäin. Erityisesti kannattaa tarkistaa yhteisiin Moodle-työtiloihin jaettujen videoiden jakopaikka.

Muita hyviä tallennuspaikkoja ovat esimerkiksi esimerkiksi Teams-ryhmät, mutta niistä jakaminen organisaation ulkopuolelle ei onnistu.

Vanhaan Streamiin pääset myös Streamin etusivulta klikkaamalla linkkiä oikeassa yläkulmassa.

Streamin etusivulta pääset vanhaan Streamiin klikkaamalla linkkiä.

Lue lisää Microsotin omilta sivuilta: Stream Sharepointissa, Microsoft Streamin uusi versio

Teamsin kokoustallenteet OneDrivessa

Kun tallennat Teamsin kokousta, se tallentuu automaattisesti omaan OneDriveesi Tallenteet (Recordings) -kansioon. Voit jakaa videon sieltä muille. Lue lisää Teams-kokouksen tallentamisesta ja jakamisesta.