eTredun maaliskuu on kulunut koulutuksia pitäen ja Hololensejä testaten. Tämän vuoden alusta on eTredun lisätyn todellisuuden kehittäminen ottanut askelia eteenpäin kun verkkopedagogit Arttu ja Ville ovat yhteistyössä media-alan kanssa kehittäneet Hololenseille sisältöä arkkileikkurin ohjeiden muodossa. Kehittäminen on kiinnostanut laajasti myös muuten ammatillisen koulutuksen kentällä ja esittelykierros on ulottautunut myös kaupungin tietohallintoon. Virtuaalisia kuulumisia voi myös lukea Tredun verkkosivujen jutusta.

Jos kiinnostuit ja haluaisit tutustua Hololesenhein ja pohtia miten niitä voisi hyödyntää omalla tutkintoalallasi niin tilaa TreduLaaSista itsellesi esittely: Hololensien mahdollisuudet opetuskäytössä.

Myös yhteistyö Tampereen korkeakouluyhteisön kanssa on käynnistynyt kun järjestettiin yhteinen aamupäivä Nokia Arenalla Paidia-tilassa. Paidia on korkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja oppimisympäristö.

eTredun verkkoviestintäsuunnittelija Siniriikka oli mukana virtuaalisen Työpaikkatorin suunnittelussa, joka tehtiin Thinglink-alustalla. Työpaikkatori järjestettiin Tredun yritys- ja työnantajapalveluiden, Nokian kaupungin, Ylöjärven lukion ja Ylöjärven yrityspalveluiden kanssa. Virtuaalisessa tapahtumassa vieraili noin 700 kävijää.

Työpaikkatori järjestettiin Thinglink-ympäristössä.

Keväällä on myös koulutettu henkilöstöä niin Moodlen kuin esimerkiksi Seppo-pelin käyttöön. Microsoftin edustaja Sami Heino veti meille jo alkukeväästä koulutuksia heidän välineistään ja nyt huhtikuussa järjestetään jälleen uusi sarja koulutuksia. Voit myös tilata itsellesi eTredun verkkopedagogeilta TreduLaaSista itsellesi sopivan koulutuksen, oli kyse sitten 360-kuvien ottamisesta, Moodlesta tai verkkokurssien rakentamisesta. eTredun koulutukset löydät parhaiten käyttäen hakutoimintoa eTredu kouluttaa -termillä.

 

Huhtikuun tulevia koulutuksia:

Tulossa on myös koulutuksia Tredun digityövälineisiin. Merkkaa itseäsi kiinnostavat kalenteriin! Teams-linkit koulutuksiin löydät Koulutukset henkilöstölle-osiosta.

Tulevia Microsoftin koulutuksia:

11.4. klo 14-15 Teamsin uutuudet opetuskäytössä

26.4. klo 14-15 Saavutettavuus ja Microsoftin helppokäyttötoiminnot

28.4. klo 14-15 Whiteboardin ja Formsin käyttö opetuksessa

Tulevat Digivartit:

19.4. klo 15-15.15 Seppo-pelin monipuoliset tehtävät

3.5. klo 15-15.15 E-kirjojen hyödyntäminen opetuksessa ja verkkokursseilla

17.5. klo 15-15.15 Helppokäyttötoiminnot: Teksti puheeksi ja syventävä lukuohjelma