Työpaikkatori tarjosi opiskelijoille mahdollisuuden etsiä kesätöitä kotisohvalta käsin, kun Työpaikkatori järjestettiin toista kertaa verkossa ja se järjestettiin Thinglink-ympäristössä. eTredu oli mukana rakentamassa virtuaalista tapahtumaa, jossa pääkoordinaattorina toimi Tredun Sami Hasila ja mukana suunnittelemassa olivat myös Ylöjärven lukio, Ylöjärven yrityspalvelut sekä Nokian kaupunki. Ensimmäistä kertaa tapahtuma oli kolmen kunnan laajuudessa.

Thinglink on sovellus, jossa pystyy rakentamaan 360-kuvaa hyödyntämällä interaktiivisen ympäristön, mihin pystyy linkittämään videoita, linkkejä ja kuvia. Sitä voi käyttää monipuolisesti niin opetustilanteissa kuin tapahtumien suunnittelussa. 


Työpaikkatorilla kävijät tutustuivat erilaisiin työnantajiin ja saivat preppausta työnhakuun.

Historian havinaa 

Virtuaalisen tapahtuman paikaksi valikoitui Nokian Tehdassaari. Samaisessa rakennuksessa myös opiskelee Tredun kiinteistönhuollon opiskelijat.

Tehdassaaren pitkä historia ulottuu jopa 150 vuoden taakse, jolloin K.F.Idestam perusti sinne puuhiomon paperiteollisuuden kovan kysynnän vuoksi. Myöhemmin paperikonesalit saivat väistyä Upofloorin lattiapäällystehtaan tieltä. Nyt tehdassaari on myyty Cireco Finland Oy:lle, joka on aikeissa kehittää sinne kiertotaloutta hyödyntäen uudenlaista yritys – ja harrastustoimintaa alueelle. 

Työpaikkatoria varten kuvattavaksi kohteeksi päätyi yksi alueen tehdassaleista. Samoja tiloja on jopa käytetty elokuvien ja TV-sarjojen kuvauspaikkana. Tehdassaliin saatiin rakennettua lähes aidontuntuista messutunnelmaa Thinglinkin avulla.


Tehdassaaren alue

Tämän päivän työnhakua
 

Työpaikkatorille osallistui 15 erilaista yritystä. Lisäksi kävijöille oli apuna mm. CV-paja, pitchaus- ja työhaastattelu-pajoja ja omien vahvuuksien tunnistamista Vahvuuspajassa. Tapahtumassa oli myös esiintymässä somevaikuttaja Hanna-Mari Kujala. Kävijät saivat tutustua itseään kiinnostaviin työnantajiin Hotspottien avulla sekä osallistumaan LIVE-keskusteluihin Teamsin kautta, jossa heillä oli mahdollista esittää kysymyksiä sekä mainostaa omaa osaamistaan työnantajille. 

Työpaikkatorin kautta työnantajat ja hakijat pääsivät vaivattomasti kohtaamaan toisensa Thinglinkin avustuksella. Tapahtuma synnytti paljon hakemuksia ja toivottavasti mahdollisimman moni kävijä pääsee kesällä uusiin töihin.