eTredun toimintaa koostetaan näin suuremmiksi kokonaisuuksiksi perustuen osin Osaava Tredussa julkaistuihin artikkeleihin, mutta sopivan tilaisuuden tullen tuoden myös muuta ajankohtaista esiin. Nämä koosteet ilmestyvät jatkossa noin kuukauden välein.

Heti alkuvuodesta järjestettiin Moodlen ja Teamsin peruskoulutukset, jonka lisäksi Microsoftin edustaja tuli kouluttamaan Teamsin ”syventäviä opintoja” sekä helppokäyttötoimintoja. Koulutuksiin osallistui kiinnostuneita sekä Tredusta ja perusopetuksesta.

Moodlen ohjesivua päivitettiin heti vuoden aluksi ja siihen kannattaakin tutustua. Moodle-ohjeet 2022 vie suoraan ohjesivulle.

Verkkopedagogi Ville Palkinen esittelee sitä lyhyesti tällä videolla:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Hyväksyn

Seppo-pelin mahdollisuuksista opetuksessa muistutteli verkkopedagogi Riikka Saarinen artikkelissa Seppon avulla vaihtelua opetukseeen, jossa hän kertoi miten tietokeskuksissa oli hyödynnetty Seppon toimintoja. Sepposta löytyy myös valmiita sisältökirjastoja, jotka kannattaa kurkistaa ja poimia sopivat itselle muokattavaksi Ota Seppon sisältökirjaston valmiit pelit käyttöösi .

Riikka vinkkasi myös luku-ominaisuuden käytöstä Syventävällä lukuohjelmalla helpotat lukemista sekä Wordin sanelu ja litterointimahdollisuuksista. Tiesitkö sinä jo näistä?

varastosimulaatio kuvituskuva

Tredun ulkopuolellakin mielenkiintoa on herättänyt VR-varastosimulaatio, jossa on oppimiskokemusta on vahvistettu pelillisyyden avulla. Kurkista mitä verkkopedagogi Arttu Tuominen kirjoittaa sen toteutuksesta Palavia roska-astioita ja vesihirviöitä – tämä on VR-varastosimulaattori

Muistathan!, että eTredun Digivartit starttaavat viikolla 8. Niistä löytyy tarkempia tietoja Koulutus-valikosta ja kohdasta Koulutukset henkilökunnalle. Tervetuloa vartteihin!