Viimeisimmässä H5P:n päivityksessä tuli uusia sisältötyyppejä. Mielenkiintoinen uutuus on Virtual Tour (360), joka nimensä mukaisesti mahdollistaa virtuaalikierrosten tekemisen 360 asteen panoraamakuvista.

Nyt kaikki opettajat voivat helposti tehdä 360-kierroksia oppimisympäristöistä Moodleen, sillä kameroita löytyy Tredun kirjastosta (Ricoh Theta V ja Samsung Gear 360). Erillistä ohjelmistoa virtuaalikierrosten tekemiseen ei siis tarvita, vaan tämä hoituu H5P:llä Moodlessa

Seuraava virtuaalikierros on tehty suoraan tänne Osaavan Tredun WordPress-sivustolle, mutta Moodleen se tehdään aivan samalla tavalla.


Mitä kierroksen tekemiseen vaaditaan?

Virtuaalikierrosten tekeminen ei poikkea merkittävästi muistakaan H5P-tehtävistä tai -sisällöistä. Varsinainen kierroksen tekeminen on helppoa, jos kuvat ovat valmiina.

Kuvien on oltava 360-kameralla otettuja (equirectangular) tai tähän tarkoitukseen muutoin tehtyjä. Jos tavallista valokuvaa käyttää 360-kuvan sijaan, sen mittasuhteet vääristyvät.

Järjestelmäkameralla otetuista kuvista koostettu panoraamakuva.

Mielenkiintoisen kierroksen suunnittelu on tärkein työvaihe, sillä teknisesti kovin vaikeasta työstä ei ole kysymys.

Virtuaalikierrokseen voi linkittää myös muuta materiaalia, kuten videoita. Esimerkiksi alojen tai tutkinnonosien esittelyssä tätä voisi helposti hyödyntää.

Tutustu myös Tredun H5P-vinkkejä-Moodle-työtilaan. Kirjaudu vierailijana, ellei sinulla ole Moodle-tunnuksia.