Toki-kirjastosta on lainattavissa Ricoh Theta V -kamera, jolla pystyy ottamaan helposti 360-kuvia ja kuvaamaan myös videoita. Kameran ohjaaminen kännykällä on yksinkertaista, mutta materiaalin julkaiseminen on hieman haastavampaa. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti testata, jos keksit hyödyllistä käyttöä omassa opetuksessasi tai kouluprojektissa.

Testasin itse etäkuvausta Huawei P10 -puhelimella, johon latasin Theta-sovelluksen. Vaikka kuvia ja videoita voi ottaa myös suoraan kameralla, on etäohjaus aivan oleellinen ominaisuus, jos ei halua itse jokaisessa otoksessa pällistellä.

Videoiden jakaminen Facebookiin sovelluksen kautta ei jostain syystä onnistunut, mutta YouTubeen ne sai ladattua ongelmitta. Kokeilumielessä kuvasin koiranpentuja. Ainakin tietokoneen selaimella 360-video tuntuu toimivan.

Tarkempia ohjeita 360-kameran käytöstä ja materiaalin hyödyntämisestä opetuskäytössä voit lukea esimerkiksi Matleena Laakson blogista.

Lue myös Osaavan Tredun postaus Samsung Gear 360-kamerasta.