Osaava Tredu

Osaava Tredu tarjoaa pedagogista sekä teknistä tukea ja foorumin yhteiskehittämiselle ja oppimiselle – niin opettajille, opiskelijoille kuin työelämäkumppaneille.

Tältä avoimelta osaava.tredu.fi-verkkosivustolta löydät palveluja, ajankohtaista tietoa, ohjeita ja ideoita.

Osaava Tredu rohkaisee ja ohjaa henkilöstöä ja opiskelijoita ideoiden ja kokemusten jakamiseen. Olemme lähteneet liikkeelle tarpeesta digiosaamisen levittämiseen ja juurruttamiseen arjen työhön, mutta palvelu saa laajentua myös muihin osaamisen ja kehittämisen teemoihin.

Miten Osaava Tredu toimii?

Sivuston Ohjeet-valikosta löydät pikaohjeet Tredun digitaalisten työvälineiden käytön aloittamiseksi. Jos esimerkiksi Moodle tai Teams on aivan uusi tuttavuus, kannattaa aloittaa näistä ohjeista.

Kuvakaappaus Osaavan Tredun sivulta.

Pikaohjeiden ja haun avulla pääset alkuun.

Sivuston etusivulla julkaistaan yksittäisiä vinkkejä työvälineiden käyttöön. Kaikkien vinkkien lukeminen ei liene tarkoituksenmukaista, mutta hakutoimintoa hyödyntämällä voit etsiä ohjeita. Kannattaa myös vinkata, jos joku oleellinen ohje puuttuu. Sanapilvestä voit klikkailla itseäsi kiinnostavia aiheita.

Ohjeista ei nykymaailmassa ole puutetta, mutta Osaavan Tredun ohjeet on testattu toisen asteen ympäristössä meidän työkaluillamme, joten siksi niiden pitäisi toimia. Toki työkalujen ulkoasu ja toiminnallisuudet kehittyvät, joten älä ihmettele jos varsinkin vanhemmissa postauksissa on jotain outoa.

Miten tehtiin Osaava Tredu?

Osaavan Tredun idea lähti siitä, että tarvitsimme yhden paikan, josta saisi helposti ajankohtaisen tiedon, sparrausta opetuksen ja ohjauksen digikehittämiseen ja ideoiden testaamiseen. Palveluiden ohjeet, digivinkkejä muilta opettajilta, kuulumisia hankkeista, tulevaisuuden suuntaviivoja – näitä ainakin toivottiin, sekä lisäksi digitukea tähän juuri nyt.

Talvella 2018 pidimme työpajoja ja kävimme keskusteluja opettajien, opiskelijoiden ja kumppaneidenkin tarpeista.

Samalla kartoitimme olemassa olevaa materiaalia ja palveluja, jotka laitamme tänne verkkosivuille kaikille helposti löydettäväksi ja hyödynnettäväksi. Avoimuudella haluamme paitsi tuoda omaa osaamistamme esiin, myös osallistua valtakunnalliseen koulutuksen kehittämiseen.

Tredun ja lukioiden henkilöstölle avoin Digikehittäjien Teams-työtila perustettiin heti ensimmäiseksi, ja se on osoittautunut arvokkaaksi tiedon välityksen kanavaksi.

Opettajat ja muu henkilökunta saavat vastauksen kysymykseensä nopeasti asiantuntijoilta tai kollegoilta. Kysymyksistä ja vastauksista voivat oppia kaikki työtilan käyttäjät oppia. Samalla saamme ideoita palvelujen parantamiseksi ja tietoa tuki- ja ohjaustarpeista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä kun haluat lisää tietoa, antaa palautetta tai jakaa omaa osaamistasi Osaavassa Tredussa!

Ville Palkinen
Projektipäällikkö
ville.palkinen@tampere.fi
(Toisen asteen koulutuksen henkilökunnan toivon ottavan yhteyttä Teamsin chatissa.)

Kirjoittajaksi Osaavaan Treduun?

Jos sinulla on hyvä juttuidea Osaavassa Tredussa julkaistavaksi, tervetuloa kirjoittajaksi.

Lue ennen aloittamista Osaavan Tredun vinkit hyvän blogipostauksen kirjoittamiseen.