Tervetuloa Osaavan Tredun kirjoittajaporukkaan! Olisiko näistä ohjeista hyötyä kiinnostavien ja hyödyllisten juttujen tekoon?

  1. Valitse yksi asia yhteen tekstiin. Tarjoile lukijalle nopeasti pureskeltava suupala. Rajaa vielä tarkemmin. Vastaa yhteen kysymykseen.
  2. Kysy: Miten voin auttaa lukijaa? Mikä lukijaa kiinnostaa?
  3. Kysy: Mikä muuttuu? Mikä on tärkein muutos? Miten muutos näkyy arjessa?
  4. Pohdi minkä tarinan voisit kertoa.
  5. Kerää ideoita verkostoista, kohtaamisista, kokeiluista, kirjallisuudesta, kahvitauoilta, koulutuksista, someryhmistä ja työpajoista.
  6. Kirjoita oma osaamisesi näkyviin.
  7. Varaa aikaa ideointiin ja kirjoittamiseen.
  8. Jaa kirjoittaminen vaiheisiin ja anna hautua välillä: ideointi – tiedonhankinta – suunnittelu – raakateksti – viimeistely.
  9. Viilaa tekstin alusta helppo ja koukuttava. Jätä johdattelulauseet pois. Laita pointti heti kärkeen ja anna jutulle kuvaileva otsikko.  Molemmat näkyvät Osaavan Tredun etusivulla: mieti viitsisitkö itse klikata?
  10. Ota itse tai etsi kirjoituksellesi hyvä artikkelikuva, joka myös kertoo, mistä on kyse ja joka näyttää hyvältä sivuillamme.

Lisää vinkkejä ja tsemppiä kirjoittamiseen kannattaa hakea vaikka Kide-kirjoituskoulun blogista.

Ohjeet materiaalin toimittamiseen

Jos sinulla ei ole omia tunnuksia Osaavaan Treduun, voit toimittaa tekstin ja kuvat Riikka Saariselle esimerkiksi Teams-viestillä tai sähköpostilla. Älä liitä kuvia suotta tekstitiedostoon, vaan toimita ne omina tiedostoinaan. Kuvan olisi syytä olla vaakamuodossa, jotta se näyttää hyvältä myös Osaavan Tredun etusivulla. Kuvan suositeltava leveys on 1170px  ja korkeus  780px nykyisessä teemassa.

Tee tekstiin kappalejaot enterillä ja väliotsikot, mutta muuten sitä ei tarvitse muotoilla.