eTredu oli huhtikuussa esittelemässä Tredussa tehtyä kehitystä Hololenseille. Tällä hetkellä kehityksen kohteena on ollut media-alan painokonepeli Printmaster XR sekä Microsoft Dynamics 365 Guides -ohjeistukset eri tutkintoaloille. Kehitys jatkuu laajentamalla kokeiluja ja testauksia muillekin tutkintoaloille.

Keudan Murros23 -tapahtuma

Tredulaiset kävivät Keravalla Keudan Murros23-tapahtumassa. Jo kahdeksatta kertaa järjestetty tapahtuma esittelee mitä ammatillisen koulutuksen kentällä tapahtuu uusien teknologioiden opetuksessa.

Olimme tapahtumassa mukana yhdessä Valkeakosken ammattiopisto VAAO:n kanssa. Heiltä digioppimisen asiantuntija Kirsi Tyynelä pintakäsitelyalan opettaja Johanna Rautio esittelivät pintakäsittelyalalle tehtyä Dynamics 365 Guides -harjoitetta maaliruiskun pesuun. Tredusta Hololens-kehityksestä oli kertomassa media-alan opettaja Mikko Rossi ja prosessialan opettaja Mika Mecklin mitä tutkintoaloilla on tehty. Mikko kertoi huhtikuussa julkaistusta PrintMaster XR -painokonepelistä, joka tehtiin yhteistyössä tamperelaisen pelifirman Virtual Dawnin kanssa. Mika puolestaan kertoi, miten prosessialalla käytetään Dynamics 365 Guides -ohjeistusta painesuodattimen käyttöön.

Voit katsoa tapahtuman tallenteen Keudan Youtube -kanavalta. Kohdasta 3:12:56 alkaa VAAO:n ja Tredun esitys XR-teknologia opettajan arjen tukena.

Lue lisää: Tervetuloa Printmaster XR-pelin julkistamistilaisuuteen (avautuu uuteen välilehteen)

ITK-päivien työpajassa pohdittiin ohjeen tekemistä

Samalla viikolla eTredu kävi myös Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa (ITK) -päivillä. ITK-päivät ovat vuosittain järjestettävä Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma Hämeenlinnassa Aulangolla.

Keskiviikkona olimme vetämässä Microsoftin kutsumana työpajaa Hololensien käytöstä. Osallistujina oli ympäri Suomea opettajia ja muista asiantuntijoita ja tehtävänä heillä oli tehdä Dynamic 365 Guides -ohjeistukset eri työvälineistä. Olimme ottaneet mukaan mm. kuviosahan, kulmahiomakoneen eli rälläkän, työntömitan ja kuumailmapuhaltimen. Emme tienneet etukäteen osallistujien rooleja ja kuinka hyvin he tunsivat kyseiset välineet, mutta ideana oli osoittaa mikä merkitys ohjeella on ja miten opettaja ohjaa Guidesin avulla. Ohjeen tekemisen taito onkin homman ydin, ei välttämättä se millä välineellä se tehdään. Tosin Guidesin avulla ohjeen käyttäminen on helpompaa kun sinulla on vapaasti kädet käytössäsi ja voit tehdä samalla kuin seuraat ohjetta.

Torstaina varsinaisena ensimmäisenä messupäivänä, olimme esittelemässä Microsoftin WIN 11 -talossa jälleen miten käytämme Hololensejä opetuksessa. Meillä pääsi testaamaan meillä tehtyjä ohjeistuksia Guidesin avulla sekä Remote Assistia eli etäyhteyden ottamista älylasien avulla. Asioita, jotka voivat olla auttamassa opiskelijan ohjaamisessa esimerkiksi työssäoppimispaikoilla. Lisäksi esittelimme juuri julkaistua Printmaster XR -peliä media-alalle. Messuvieraat pääsivät kokeilemaan ja testaamaan eri välineitä.

Sekä työpaja että esittelypäivä olivat kumpikin suosittuja ja vaihdoimme mielenkiintoisia ajatuksia osallistujien kesken. Mikäli haluat tulla vierailulle Treduun ja tutustumaan kehittämiseen niin ota yhteyttä eTredulaisiin.