Tampereen toisen asteen koulutuksessa otettiin käyttöön Thinglink. Väline on sekä opettajien ja opiskelijoiden käytettävissä. Helmikuun alussa Tredusta, Tampereen kaupungin lukioista ja TAMK:sta kokoonnuttiin työstämään Thinglink-sisältöjä yhteistyöleirillä.

Leiriä ideoivat alunperin eTredun koordinaattori ja ravintola-cateringalan lehtori Sanna Kattelus ja TAMK:in Ammatillisen opettajakorkeakoulun Thinglink-asiantuntija Nina Eskola-Salin. Tavoitteena oli syventää ja lisätä yhteistyötä oppilaitosten välillä ja jakaa osaamista ja ajatuksia keskenään. Leirille lähdettiin ajatuksella, että kaikilla on jo valmiiksi koottuna materiaalit ja aineistot, jota kukin työstää leirin aikana joko yksin tai työparin kanssa. Työstettävät aineistot koottiin OneDriveen, läppärit ja villasukat pakattiin reppuun ja leirille lähdettiin perjantaiaamuna. Leiripaikkana toimi Kauppilan Matkailutila Ikaalisissa. Mukana leirillä oli myös Thinglinkistä kouluttaja Henri Pennanen.

Leirin aikana tutustuimme Thinglinkin uusimpiin ominaisuuksiin. Skenaariotyökalulla voi luoda lineaarisia tai haarautuvia oppimiskokonaisuuksia erilaisiin opetustilanteisiin. Skenaarioiden avulla voi rakentaa opetukseen esimerkiksi simulaation erilaisista tosielämän tilanteista, joita opiskelijat voivat harjoitella. Uutena ominaisuutena Thinglinkiin on tulossa 360-tours, jolla voi rakentaa esittelykierroksen työsalista tai muusta kohteesta. Tutustuimme myös 3D-mallinnukseen sekä dronen avulla ja tietenkin jo aiemmin tutuksi tulleeseen mallintamiseen LIDAR-teknologian avulla. 3D-mallien tekemisestä voit lukea myös Osaava Tredun artikkelista Tee 3D-skannaukset kännykän avulla ja julkaise Thinglinkiin. Lisäksi Henri vinkkasi osallistujille miten Thinglinkillä voi luoda vaikkapa pakohuonepelin.

Ehdottomasti parasta antia leirillä oli, että voimme keskittyä yhteen asiaan kerralla ja vaihtaa ideoita toistemme kanssa! Kiitos myös TAMK:ilaisille yhteistyöstä! Julkaisemme tämän artikkelin yhteydessä myöhemmin videon koosteena tekemistämme töistä.