Forms-kyselyjä voi tehdä Teams-kokoukseen etukäteen, jolloin niiden esittäminen osallistujille on esimerkiksi koulutuksissa sangen nopeaa ja yksinkertaista. Kyselyt näkyvät osallistujille Teams-kokouksissa ponnahdusikkunoina, joten ne tulevat todennäköisesti paremmin huomatuiksi kuin linkit chatissa erillisiin kyselylomakkeisiin.

Työnkulku lomakkeiden luomisessa on seuraava:

  1. Ajasta kokous Teamsin kalenterista ja kutsu vähintään yksi osallistuja (voit kutsua itsesi tampere-fi-osoitteella, jos haluat valmistella kokousta rauhassa edu.tampere.fi-puolella)
  2. Tallennuksen jälkeen siirry uudelleen muokkaamaan kokousta ja lisää Forms ylälaidasta löytyvän plus-merkin kautta (käytä hakua jos Forms ei näy ehdotuksissa)
  3. Luo kysely tai tietovisa
  4. Aloittaessasi kokouksen, ylälaidassa näkyy Forms-painike, jonka kautta voit esittää kyselyt osallistujille.
Formsin lisääminen kokoukseen

Forms täytyy lisätä kokoukseen plus-painikkeesta.

Huomaa, että vähänkin monimutkaisemmat kyselyt kannattaa edelleen tehdä oikealla Formsilla ja jakaa linkki kyselyyn esimerkiksi kokouksen keskustelussa. Kokoukseen lisätyt kyselyt toimivat pikemminkin aktivointikeinona, eivätkä varsinaisena tiedonkeruuna.

Lue lisää Formista esimerkiksi Osaavan Tredun artikkelista Kokeile Formsia karttakepin katkojaisista sopimiseen (linkki aukeaa uudessa välilehdessä). Nämä ohjeet toimivat myös pikkujouluista sopimiseen.