Kesäloma lähenee, joten monessa tiimissäkin pohdittaneen jo yhteistä illanviettoa karttakepin katkojaisten merkeissä. Entäpä jos et tänä vuonna aloittaisikaan pahimmillaan satoihin vastauksiin paisuvaa sähköpostiketjua, vaan kyselisit kiinnostuneisuutta Formsilla?

Hyvä puoli Formsissa on ennen kaikkea se, että ne jotka eivät pysty osallistumaan eivät joudu seuraamaan keskustelua ajankohdasta, juhlapaikasta ja erityisruokavaliosta. Formsin haarautuvaa kyselyä käyttämällä voit myös määritellä lomakkeen niin, että ne jotka eivät osallistu näkevät vain ensimmäisen kysymyksen.

Forms kannattaa jakaa Teamsin tiimissä sähköpostin sijaan. Tämä mahdollistaa kommentoinnin ja tarkentavat kysymykset sähköpostilaatikkoa paisuttamatta, mutta varsinaiset vastaukset saadaan näppärästi tallennettua Formsiin.

Katso esimerkkikysely (Linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Miten haarautuva kysely tehdään?

Kyselyn voi tehdä ensin valmiiksi ja lisätä sen jälkeen haarautumiset. Haaratumisella tarkoitetaan sitä, että vastauksesta riippuen vastaaja päätyy kyselyssä eri paikkaan. Ylläolevassa esimerkissä ne vastaajat jotka eivät pysty osallistumaan karttakepin katkojaisiin päätyvät suoraan kyselyn loppuun, eikä heiltä kysellä mieluisista ajoista tai ruokavaliosta.

Lisää haarautuminen löytyy kysymyksen kohdalta kolmen pisteen alta. Kuvassa pisteet jäävät valikon alle.