EDIT. Ohjetta päivitetty 2.8.2023 Moodle 4.1.-päivitystä koskevaksi.

Moodlen aktiviteetteja ja muita sisältöjä on helppo kopioida itse työtilasta toiseen Tuo-toiminnon avulla. Tähän vaaditaan ainoastaan se, että olet opettajan roolissa sekä siinä työtilassa mistä sisältöjä kopioidaan että siinä mihin sisältö on tarkoitus kopioida.

Toimintatapa tiivistettynä

  1. Tilaa tai luo uusi työtila
  2. Klikkaa kurssin nimen alla valikosta Lisää ja Kurssin uudelleenkäyttö.
  3. Valitse ylhäältä valikosta Tuo
  4. Etsi kurssi, josta haluat kopioida sisältöjä
  5. Valitse ne aktiviteetit ja aineistot, jotka haluat kopioida (jos haluat kopioida kurssin kokonaan, pidä kaikki kohdat valittuna)
  6. Suorita tuonti

Lisää-valikon alta löydät Kurssin uudelleenkäyttö-painikkeen.

Huomaa, että aineistot kopioituvat tuodessa aina samaan osioon, eli saatat joutua siirtelemään niitä. Tämä on todennäköistä siinä tilanteessa, että tuot vain yksittäisiä materiaaleja jo tehtyyn työtilaan.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet löydät Mediamaisterin sivuilta (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Muista myös ryhmien hyödyntäminen

Uutta työtilaa ei välttämättä kannata tehdä jokaiselle uudelle ryhmälle, vaan kannattaa hyödyntää samaa työtilaa useamman ryhmän kanssa. Tässä tilanteessa on kuitenkin lähes välttämätöntä luoda Moodleen ryhmät. Kannattaa lukaista tästäkin artikkeli luonnollisesti täältä Osaavasta Tredusta: Moodlevinkki: Luo ryhmät (linkki avautuu samassa välilehdessä).