EDIT: Ohjetta päivitetty 7.8.2023 Moodle 4.1.-versiota koskevaksi

Suoritatko Tredussa esimerkiksi anniskelupassin tai pitäisikö sinun päästä työpaikkaohjaajana Moodle-työtilaan? Vastaavissa tilanteissa vierailijoille on oma tunnushallinta ja hieman erilainen kirjautumistapa kuin tutkinto-opiskelijoille ja henkilökunnalle. Mikäli kurssin opettaja on ottanut käyttöön HelppoLinkki-työkalun, saat sähköpostiisi seuraavan kaltaisen viestin:

Helppolinkin sähköposti

Klikkaa sähköpostin linkkiä päästäksesi Moodlen työtilaan.

 

Kirjautumiseen ja kurssille pääsemiseen riittää linkin klikkaaminen. Jos tulet tekemään esimerkiksi anniskelupassia Tredun toimipisteeseen, varmista että pääset kirjautumaan sähköpostiisi myös oppilaitoksen koneella.

Myös käyttäjätunnuksella ja salasanalla voit kirjautua. Katso kuitenkin ohjeet kirjautumiseen Osaavasta Tredusta: Saitko vieras­tunnukset Tredun Moodleen? Näin kirjaudut.

Opettajalle: Miten HelppoLinkki otetaan käyttöön?

HelppoLinkki löytyy jokaisesta työtilasta kurssin lisäasetuksista. Työvaiheet ovat yksinkertaiset:

  1. Klikkaa työtilan oikeasta reunasta lohkot esiin.
  2. Valitse opettajan työkaluista Osallistujan hallinta
  3. Valitse Helppolinkki
  4. Valitse ”Lisää uusi pyyntö”
  5. Syötä kutsuttavan henkilön sähköposti
  6. Täydennä muut henkilötiedot
  7. Tallenna muutokset

Tämän jälkeen ylläolevan kaltainen viesti lähtee opiskelijan sähköpostiin.

Huomaa kuitenkin, että tämä on tarkoitettu ensisijaisesti ulkopuolisten osallistujien lisäämiseen, eli tutkinto-opiskelijat kannattaa pistää liittymään kurssille itse kurssiavaimen avulla.

Mikäli kaipaat yksityiskohtaisempia ohjeita, kannattaa tutustua Mediamaisterin HelppoLinkki-ohjeisiin (Linkki avautuu uuteen välilehteen).