Jokaisella Moodlen työtilalla on oma erillinen nettiosoitteensa. Lähetä tämä osoite sekä ryhmäavain opiskelijalle esimerkiksi Teams- tai Wilma-viestillä, niin hän päätyy Moodleen kirjauduttuaan ja kurssiavaimen syötettyään oikeaan työtilaan ja oikean ryhmän jäseneksi.

Jos ryhmien luominen on vielä vieras asia, kannattaa tutustua esimerkiksi Osaavan Tredun artikkeliin Moodle-vinkki: Luo ryhmät. (Linkki avautuu samassa välilehdessä.)

Muista lisätä työtilaasi myös kurssiavain, mutta älä kerro tätä opiskelijoille jos käytät ryhmäavaimia.

Opiskelijoiden lisääminen yksitellen ei ole aina järkevää

Opiskelijat voi toki lisätä työtilaan yksitellen, mutta tässä toimintatavassa on muutamia haasteita. Uusien opiskelijoiden Moodle-tunnus muodostuu vasta ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä, joten heitä ei voi etukäteen työtiloihin lisätä.

Lisäksi yksitellen liittäminen vie paljon aikaa ja oikean opiskelijan löytäminen samannimisten joukosta voi olla vaikeaa.

Jos opiskelija ei onnistu liittymään linkin ja kurssiavaimen avulla, saattaa käsin lisääminen olla järkevää. Isommat ryhmät kannattaa kuitenkin laittaa liittymään itse.

Kopioi linkki osoiteriviltä. Varmista että olet kurssin pääsivulla, etkä esimerkiksi kurssin asetuksissa tai jossain aktiviteetissa. Toki aktiviteetteihin ja kurssin osioihin voi tarvittaessa linkata, mutta kurssille liityttäessä tämä ei liene järkevää.