Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK eli Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa järjestetään Hämeenlinnassa Aulangolla 1.–3.4.2020. Tredu opettajineen on mukana näkyvästi sekä työpajoissa että varsinaisessa konferenssissa.

Tarkemmat tiedot työpajoista ja esitelmistä kannattaa tarkistaa ITK:n sivuilta:

Moodlen ja Teamsin integraatiota esitellään työpajassa

Keskiviikkona 1.4. klo 10-13 pidämme työpajan yhteistyössä Mediamaisterin ja Microsoftin kanssa. Otsikkona on ”Ei digiähkyä, vaan helppoa arkea opetuksessa”. Työpajassa kerrotaan miten Moodle-työtilojen integroiminen osaksi Teamsia on onnistunut teknisesti ja millaista yhteistyötä se on projektin osallistujilta vaatinut. Käyttöönottoprojektista kertovat Ville Koiviola Mediamaisterilta, Micke Alho Microsoftilta ja Ville Palkinen Smart Tampere Digiohjelmasta / Tredusta.

Kuvakaappaus Teamsista, jossa esitellään Tredun digitaalista toimintaympäristöä.
Kuva Teamsista opiskelijan kotipesänä, jonne on linkitetty muut sähköiset työvälineet.

Pääpaino on kuitenkin siinä, että mitä hyötyä tekemästämme työstä on opettajille ja opiskelijoille ja miten Teamsin ja Moodlen yhteiskäyttö helpottaa heidän arkeaan. Tredusta asiantuntemustaan ovat jakamassa opettajat Lea Lintunen ja Paula Pihlus, joilla molemmilla on laaja kokemus sekä Moodlesta että Teamsin opetuskäytöstä.

Suunnitelmissa on, että työpaja striimataan Teamsin Live Eventinä kaikille kiinnostuneille. Mikäli haluat osallistua paikan päällä, rekisteröityminen onnistuu täältä. Striimauksesta lisätietoa myöhemmin.

Lue myös Osaavan Tredun artikkeli Teamsin ja Moodlen yhteiskäyttöä kannattaa testata opetuksessa.

Futural Skills ja reforminmukainen oppimisympäristö

Ammatillista koulutusta on uudistettu osaamisperusteiseksi ja asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi. Lisäksi tavoitteena on ollut lisätä työpaikoilla tapahtuvaa oppimista ja yksilöllisiä opintopolkuja. Opiskelijan on mahdollista saada osaamisensa tunnistetuksi ja tunnustetuksi riippumatta siitä missä tämä osaaminen on hankittu.

Ammatillisen koulutuksen reformin mukaisen toiminnan avuksi Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa otettiin syksyllä 2019 käyttöön Futural Skills -järjestelmä opiskelijoiden oppimispolkujen hallinnassa ja osaamisen kertymisen seurannassa. Järjestelmä integroitiin käytössä olevaan digitaaliseen oppimisympäristöön Moodleen. Tavoitteena oli reforminmukainen toimintamalli, joka ei tuottaisi opettajille lisätyötä vaan pikemminkin työvälineitä.

Opettaja Petri Jäminki kertoo miten Futural Skillsin käyttöönotto ja koulutukset ovat Tredussa sujuneet ja esittelee mitä hyötyä tästä työkalusta on opettajille, opiskelijoille ja työpaikkaohjaajille.

Lue lisää Futural Skillsistä ja Tredun kokemuksista täältä.

Työpaja yritysten ja oppilaitosten välisestä yhteiskehittämisestä

6Aika: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hanke haluaa workshopissaan osallistaa kokeilukulttuurista innostuneita opettajia, rehtoreita ja opetushallinnon asiantuntijoita oppimaan yritysten, kaupunkien, koulujen ja korkeakoulujen välisestä kokeilutoiminnasta, jota hankkeessa on kehitetty Suomen suurimmissa kaupungeissa 2,5 vuoden ajan.

Työpajassa on mahdollista päästä hyödyntämään hankkeen asiantuntijoiden osaamista ja heidän kehittämiään valmiita toimintamalleja. Myös opettajien ja yritysten roolista kokeilutoiminnassa kerrotaan.

Tredun opettaja Juha Sormunen toimii hankkeessa projektipäällikkönä ja Tampereen edustajana.