Helpota opetusta ja opiskelua Moodlen etenemisen seurannalla

Opettaja: Käytätkö ruutuvihkoa tai exceliä opiskelijan Moodle-tehtävien seurantaan? Ota käyttöön suoritusten ja etenemisen seuranta Moodlen asetuksissa ja säästät merkittäväsi omaa aikaasi ja näet nopeasti yhdellä silmäyksellä opiskelijoiden etenemisen.

Opiskelija: Tuntuuko, että Moodlessa on vaikea pysyä kärryillä jo tehdyistä tehtävistä ja mahdollisista puutteista? Pyydä että opettajasi ottaa käyttöön suoritusten ja etenemisen seurannan. Kaikki voittavat.

Näiden ohjeiden avulla saat näkyviin yllä olevan kuvan kaltaisen etenemispalkin. Vihreä väri tarkoittaa suoritettua tehtävää tai muuta aktiviteettia ja siniset keskeneräisiä. Opettaja voi katsoa ryhmän etenemisen ”Yleiskatsaus opiskelijoista” -painiketta painamalla.

Käyttöönotto on helppoa

Opettajan ohjeet:

  1. Varmista kurssin asetuksista että suoritusten seuranta on käytössä
  2. Laita muokkaustila päälle ja lisää opiskelun eteminen -lohko hampurilaisvalikon alta
  3. Määrittele mitkä tehtävät tai aktiviteetit otetaan mukaan seurantaan.

Perusteelliseemmat ohjeet löytyvät Tampereen toisen asteen Moodlesta.

Katso myös docs.moodle.org.