Opettaja: Käytätkö ruutuvihkoa tai exceliä opiskelijan Moodle-tehtävien seurantaan? Ota käyttöön suoritusten ja etenemisen seuranta Moodlen asetuksissa ja säästät merkittäväsi omaa aikaasi ja näet nopeasti yhdellä silmäyksellä opiskelijoiden etenemisen.

Opiskelija: Tuntuuko, että Moodlessa on vaikea pysyä kärryillä jo tehdyistä tehtävistä ja mahdollisista puutteista? Pyydä että opettajasi ottaa käyttöön suoritusten ja etenemisen seurannan. Kaikki voittavat.

Näiden ohjeiden avulla saat näkyviin yllä olevan kuvan kaltaisen etenemispalkin. Vihreä väri tarkoittaa suoritettua tehtävää tai muuta aktiviteettia ja siniset keskeneräisiä. Opettaja voi katsoa ryhmän etenemisen ”Yleiskatsaus opiskelijoista” -painiketta painamalla.

Käyttöönotto on helppoa

Opettajan ohjeet:

  1. Varmista kurssin asetuksista että suoritusten seuranta on käytössä
  2. Laita muokkaustila päälle ja lisää opiskelun eteminen -lohko tai vasemman reunan valikosta löytyvän Lisää lohko-linkin kautta.
  3. Määrittele mitkä tehtävät tai aktiviteetit otetaan mukaan seurantaan.

Katso myös docs.moodle.org.

Lue myös: Linkitä Moodle-työtilasi Power BI:hin (avautuu uuteen välilehteen)