Laadukkaan kuvamateriaalin etsiminen saattaa olla yllättävän aikaavievää puuhaa. Jos aiot julkaista tuotoksesi, täytyy  tekijänoikeuksien kanssa olla tarkkana.

Hyviä kuvapankkeja opetukseen

Helsingin kaupunginmuseon helsinkikuvia.fi on loistava lähde kaikenlaisten aiheiden kuvittamiseen. Ehkä tästä hyötyvät eniten historianopettajat tai ammatillisten alojen historiaa esittelevät. Voit käyttää lataamiasi kuvia haluamaasi tarkoitukseen, kunhan muistat mainita kuvan ottajan nimen ja Helsingin kaupunginmuseon. Kuvia saa käyttää myös kaupallisiin tarkoituksiin tietyin rajoituksin.

Osoitteesta finna.fi löytyy suomalaisten museoiden arkistojen aarteita.  Voit hakea erikseen pelkkiä valokuvia ja määritellä sallitut tekijänoikeudet. Myös Finnasta voit ladata kuvia jopa kaupalliseen käyttöön. Huomaa, että kuvista suuri osa ei kuitenkaan ole painokelpoisia.

Talvi-, jatko- ja Lapin sodan valokuvakokoelma löytyy osoitteesta sa-kuva.fi. Myös nämä kuvat ovat kaupallisesti hyödynnettävissä, kunhan lähde ja kuvaaja mainitaan.

 

Tutustu tarkemmin Creative Commons -lisensointiin: https://creativecommons.fi/