Teamsin tallenteiden käytössä on ominaisuus, jolla teet helpommin saavutettavia tallenteita. Kun laitat Teams-kokouksessa nauhoituksen päälle, lähtee myös transkriptio eli puhtaaksikirjoitus päälle. Yksi asia kannattaa kuitenkin muistaa eli vaihtaa puhuttu kieli suomeksi (jos siis puhut tallenteella suomea!). Muuten transkriptio tulkitsee puheesi automaattisesti englanniksi.

Nauhoituksen saat päälle ylhäältä kolmen pisteen takaa: Aloita nauhoitus.

Näkymä Teams kokouksen aloita nauhoitus-kohdasta.

Litterointi lähtee päälle automaattisesti. Jos näin ei tapahdu, voit painaa litteroinnin päälle nauhoituspainikkeen alapuolelta kohdasta Aloita transkriptio.

Näkymä Teamsin puhtaaksikirjoitus-valikosta, jossa näkyvillä Vaihda puhuttu kieli.

Sinulle aukeaa oikeaan reunaan Puhtaaksikirjoitus -valikko. Kun alat puhumaan, sinulle ilmestyy otsikon viereen kolme pistettä, jonka takaa löydät kohdan Vaihda puhuttu kieli. Sitten valitset sen kielen, jota aiot puhua.

Teams-kokouksen näkymä puhutun kielen valikosta.

Muista ennen tilaisuuden alkua kertoa nauhoituksesta, jotta kaikilla on asiasta tieto.

Lue myös artikkeli: Teams-kokouksen tallentaminen ja tallenteen jakaminen