Kun aloitin lokakuun lopussa viimeisen vuoden media-alan työharjoitteluni eTredussa, tiedossa oli heti kiireiset pari kuukautta. Hyödynsin harjoitteluni aikana opiskeluni aikana saamiani taitoja hyvin monipuolisesti aina graafisesta suunnittelusta valokuvaamiseen, videoeditointiin ja animaatioon. 

Pääsin aloittamaan harjoitteluni rauhallisesti kylttien ja isometristen karttojen parissa. Muutamien viikkojen kuluttua harjoittelun alkamisesta saimme vieraaksemme saksalaisia opiskelijoita, joiden kanssa riitti tekemistä. Tein heille nimikylttejä, diplomeja sekä kuvasin heidän tekemisiään. Vaihtareiden vierailu huipentui leikkimieliseen Lynx’s Den-ohjelmaan ja eTredu-messuihin, joissa toimin molemmissa kuvaajana. Suunnittelin eTredu-messuja varten myös monia erilaisia opastekylttejä. 

Vaikka messuja edeltävät viikot olivat välillä jopa hieman hektisiä, eivät työt loppuneet niiden jälkeenkään kesken. Suunnittelin muun muassa kaikenlaisia julisteita ja kylttejä toimistomme tiloihin, ja visualisoin Tredun visiotyöpajaan PowerPoint esityksen vanhojen muistiinpanojen pohjalta. 

Harjoitteluni sai yhtä lailla tiukka-aikatauluisen päätöksen. Suunnittelimme minulle viikon mittaisen some-kampanjan Tredun eri alustoille. Tein viikon ajan joka päivä joko videon, kuvia tai molempia julkaistavaksi Tredun Instagramiin, Facebookiin ja LinkedIniin. Kun viikko tuli päätökseen, tutkin postausten analytiikkoja, ja tein havainnoistani esitelmän. 

Tuntuu siltä, että nämä 8 viikkoa, jotka vietin eTredulla olisivat vain lentäneet ohi. Olen ollut erittäin tyytyväinen harjoitteluuni ja kaikkeen, mitä olen päässyt täällä tekemään. Sain oppia uusia asioita ja vahvistin vanhoja taitojani entisestään.  

Haluan erityisesti kiittää eTredun mahtavaa ydinporukkaa, jotka ovat olleet hauskaa seuraa kahvipöydässä, ja joilta olen saanut aina apua, kun sitä on tarvittu. 

Kiitos ja kumarrus, 

Aino Hiironniemi