Meillä Hervannan kampuksella kävi vierailemassa joukko saksalaisia insinööriopiskelijoita Berufsbildende Schulen Osnabrück Brinkstraße:st 6.-18.11. Opiskelijat olivat osana Erasmus-vaihtoa.

Olimme yhdessä opiskelijoiden kanssa viettämässä päivää Kurussa 9.11.2023. Kurussa opiskelijoita odotti muun muassa tredun erä- ja luonto-oppaitten kehittämä luontoretki. Luonto-oppaat opiskelevat luonto-alan ammattitutkintoa.

Luontoretkellä opiskelijat vietiin metsään, jossa heitä odotti erilaisia rentoutus harjoituksia. Harjoituksissa hyödynnettiin aisteja. Tarkoituksena oli tutustuttaa saksalaiset opiskelijat suomalaiseen luontoon ja toimintaan. Metsässä käytimme kosketusaistia puitten tunnustelemiseen. jokaisella oli oma puu, jota sai kosketella ja halailla. Seuraavaksi käytimme kuuloaistia keskellä koskematonta metsää. Luonto-oppaat antoivat opiskelijoille makuu-alustat ja pyysivät heitä sitten valitsemaan paikan johon käydä makuulle. Täysin hiljaisessa ja tyynessä metsässä makoilu oli rentouttavaa! Rentoutumisen jälkeen menimme juomaan glögiä nuotion äärelle. Hyisevän kylmä keli otettiin huomioon siten, että retken jälkeen pääsimme saunomaan ja rohkeimmat kävivät jopa avannossa. Paistoimme makkaraa itse löydetyillä ja veistetyillä makkaratikuilla. Uskalijaimmat avannossa kävijät palkittiin diplomilla rohkeudestaan reissun päätteeksi.