Valmennusta ja Moodlen DIPPI-kurssi

Lokakuun lopussa päättyneeseen DIPPI -Digisti oppien (ESR) -hankkeeseen osallistui nuoria, joista suurin osa oli Tredun tuva-ryhmien opiskelijoita. Hankkeen puitteissa nuorille järjestettiin digitaitovalmennuksia viidessä eri Tredun toimipisteissä sijaitsevissa TUVA-ryhmissä. Ensimmäisellä käynnillä nuorten digitaitoja kartoitettiin sitä varten tehdyllä Seppo.io-pelillä sekä nuoret saivat itse ehdottaa valmennuksissa käsiteltäviä aiheita. Suosituimpia teemoja olivat tietokoneen peruskäyttö, tietoturva, työnhaun asiakirjojen sekä visuaalisten töiden tekeminen. Digivalmennuksissa käytetyt materiaalit olivat hankkeen aikana tuotettuja tehtäväkokonaisuuksia, jotka löytyvät Tredun Moodlesta DIPPI – Digisti oppien-kurssilta (kirjaudu vierailijana ja laita salasanaksi Dippi2023). Kurssilla on matalan kynnyksen digitaitoja vahvistavaa materiaalia monipuolisesti käsiteltynä ja tuotettuna. Materiaalissa korostuu itse tekeminen, pelillisyys ja helppokäyttöisyys ja materiaali on kaikkien käytettävissä. DIPPI-kurssista löydät myös ohjeet Seppo.io-kartoituspeliin.

Annie Advisor -tukibotti lähetti tekstareita noin 100:lle opiskelijalle

Osa hankkeessa mukana olleista Tredun tuva-ryhmistä osallistui Annie Advisor -pilotointiin. Annie Advisor on tukibotti, joka keskustelee tekstiviestien avulla opiskelijan kanssa ja kartoittaa näin opiskelijan tukitarpeita liittyen hyvinvointiin ja opiskeluun. Tuen tarpeeseen vastasivat tuen tarjoajat, joita pilotissa olivat opiskelijoiden omat opettajat, ohjaajat, opinto-ohjaajat, kuraattorit ja terveydenhoitajat sekä hankkeen digivalmentaja. Tukikampanjoita toteutettiin kaksi kappaletta ja tulokset kampanjoista olivat hyviä. Nuoret osallistuivat aktiivisesti vastaamalla viesteihin ja tukipyyntöjen myötä tukiprosesseja käynnistyi.

Vinkkipankki digiohjauksen tueksi

Digitaalisen ohjauksen tueksi hankkeessa tuotettiin Digisti oppien -työkalupakki. Työkalupakki on suunnattu ammattilaisille ja siinä on tiiviisti esitetty vinkkejä ja ideoita nuoren opetuksen ja ohjauksen tueksi. Työkalupakissa huomioidaan kasvokkaisten kohtaamisten rooli vaikka lähestymiskulma onkin digilähtöinen. Malli on toteutettu saavutettavasti interaktiiviselle Thinglink-alustalle:


Klikkaa tästä avataksesi saavutettavan näkymän tästä sisällöstä

DIPPI-projektia ja sen tuotoksia on mahdollista tarkastella myös Tredun Projektit-sivustoilla. DIPPI – Digisti oppien – Tredu – Tampereen seudun ammattiopisto

Dippi-hankkeen, EU:n, Vipuvoimaa EU:lta, Tredun ja Silta-valmennuksen logot.

 

Teksti: Terhi Lehtinen, projektipäällikkö