Media-alan opintoni Tredussa ovat tulossa päätökseen. Tulin eTredulle tekemään monipuolisia media-alan tehtäviä työssäopin merkein.

Harjoittelu alkoi heti syyskuussa vauhdikkaasti, kun pääsin luomaan Tredun eri aloista kertovia kuvituksia ja valokuvia Moodleen. Oli mahtavaa saada tutustua itselle vieraisiin ammatteihin sekä kuvata niille olennaisia työvälineitä ja -tiloja. Ihaninta oli nähdä jokaisen alan opettajia ja oppilaita tekemässä vauhdikkaasti töitä. Valokuvausta ja tuotosten editointia hoidin koko harjoittelun ajan.

Tuudo-sovelluksen kartat kuuluivat myös vastuulleni. Tein pienimuotoisia korjauksia jo olemassa oleviin tiedostoihin sekä pääsin myös piirtämään muutaman Tampereen lukion pohjan alusta loppuun. Karttojen vektorointi arkkitehtien pohjapiirrosten avulla tuntui lähes terapeuttiselta, koska aivot saivat levätä työn edetessä. Homma oli paljolti huonepohjien muodostamista, tilojen nimeämistä ja uloskäyntien etsimistä. Työ eteni kerros kerrokselta ja rakennuksesta toiseen.

Suunnittelin myös Tredun tiedolla johtamisen palveluille logon, BIS Business Intelligence Services. Logon lisäksi suunnittelin heille rollupin, tarroja, vihkot ja Teams-taustakuvia. Logot painatettiin myös työntekijöiden huppareihin.

Työt eivät loppuneet vielä siihen. Työstin myös marraskuun eTredu-messujen markkinointimateriaaleja Tredun sosiaalisen median tileille. Suunnittelin tapahtumalle logon ja sille soveliaan animaation. Mainoksia tykitettiin paljon eri muodoissa: animaatioita, somejulkaisuja, a-standi julistetta, ynnä muuta pientä.

Näiden 10 viikon aikana tuli aherrettua useita tunteja erilaisten materiaalien ja tiedostojen parissa. Nyt harjoittelu huipentui eTredu-messuihin ja on aika sanoa hyvästit lempeälle tiimille.

 

Satu kiittää ja kuittaa.