Tredun opiskelijat ovat saaneet tutustua syksyn aikana opiskeluun ja oppimiseen virtuaalilaseilla myös osana YTO-opintoja kun Työelämässä toimiminen -osa-alueen opiskelu siirtyi lokakuussa muutamaksi tunniksi toiseen todellisuuteen Virtuario-harjoitteiden avulla. Virtuaalilasit päässään opiskelijat ratkoivat työturvallisuuteen liittyviä tehtäviä ja pohtivat miten toimia esimerkiksi haastavassa asiakaspalvelutilanteessa tai ensimmäisenä työpäivänä uudessa työpaikassa. Kyseessä oli Työterveyslaitoksen kehittämän opintokokonaisuuden kokeilu osana lähiopetustuntia. Voit lukea lisää Tredun käytössä olevasta Virtuariosta täältä.

Opettajalta tunnin toteutus vaati kyllä erityistä suunnittelua mutta lopulta vain lyhyen tutustumisen Virtuario-harjoitteisiin. Lasien lainaaminen kirjaston kautta oli helppoa ja käyttöön otto vieläkin helpompaa. Lasit olivat toimintavalmiudessa ja paketissa tuli mukana selkeät ja hyvät ohjeet. Opiskelijat olivat myös rohkeita kokeilemaan ja vaikka välillä jokin tehtävä ei onnistunutkaan esimerkiksi liian pieneksi rajatun pelitilan vuoksi, ratkaisu löydettiin nopeasti ja joustavasti. Kokemus lasien käytössä näkyi muutamien opiskelijoiden kohdalla selvästi ja he myös olivat halukkaimpia tehtäviä kokeilemaan.

Pelaaminen oli mahdollista kun luokkatila oli tyhjennetty opiskelijoiden pöydistä ja lattiaan piirretty neljän rastin avulla pelialue. Harjoitteluun pystyi syventymään yksi opiskelija kerrallaan, joten opettajan oli mietittävä mitä työtä muu ryhmä sillä välin tekee. Meillä ratkaisuksi löytyi opettajan kehittämä turvallisuuskävelytehtävä, jossa liikuttiin pareittain koulun alueella tehtäviä tehden. Kokeilu oli innostava ja kiinnostava ja saa toivottavasti jatkoa!