Atmosfäärisellä musiikilla varustettu varastosimulaattori on erilainen kokemus niin töistä, kuin VR peleistä. Pelin aloittaessa ensimmäisenä mieleeni jäi ambient-tyylinen toistuva arpeggio, josta keskittyminen vaihtui äkkiä itse pelin tapahtumiin.  

Ennen pelin varsinaista aloittamista voi tutustua liikkumisen mekaniikkoihin, josta pelaaja siirtyy pukuhuoneeseen. Pukuhuoneessa pelaaja saa käsityksen käsien ulottuvuuksista, kun varastotyöntekijän pitää jättää arvotavarat lokerikkoon ottaessaan työvaatteet, maskin ja mattoveitsen. 

Pelin askareisiin kuuluu paljolti oikean varastotyöntekijän hommia, kuten trukilla ajoa (joka vaatii pelin sisäisen trukkikortin), muovin pakkausta, hyllyttämistä ja lista jatkuu. Varastosimulaattori antaa realistisen työnkuvan poiketen kuitenkin “oikeista töistä” siten, että peliä edetessä vastaan tulee hauskoja ja kevytmielisempiä versioita joistain tehtävistä.  

Olin viemässä roskia pelin jätteidenlajitteluun, kun yhtäkkiä metalli ja klonkkumainen ääni alkaa kuulumaan. Katsoin taakseni ja roskasäkkejä lipuu kuin ruokahihnalta, jolloin minulla oli minuutti aikaa lajitella mahdollisimman monta säkkiä oikeaan roskikseen. Välikohtaus tuli niin puskista että tämä oli varmasti pelaamiseni kohokohta.  

Varastosimulaattori antaa melkein CV:ssä maininnan arvoisen työkokemuksen. 

 

Teksti: Lauri Lemettinen, eTredun harjoittelija