Microsoft Whiteboard on kehittynyt aikaisempaa monipuolisemmaksi, joten nyt sen käyttöä uskaltaa jo varovaisesti suositella.

Kyseessä on digitaalinen valkotaulutyökalu, jossa voi esimerkiksi lisäillä tarralappuja ja äänestää niitä. Myös kuvien ja tekstin lisääminen onnistuu.

Teams-kokouksissa käyttö on sangen yksinkertaista, sillä Whiteboardin saa valittua suoraan Jaa-painikkeen takaa. Uutena ominaisuutena voi myös valita jonkun aiemmin luodun Whiteboardin.

Kannattaakin kokousta tai oppituntia valmistellessa miettiä, voisiko Whiteboardiin lisätä etukäteen jotain sisältöä, ettei tyhjältä taululta tarvitse aloittaa.  Myös ennakkotehtävän voi teettää Whiteboardin avulla.

Whiteboard on osa Microsoft 365 -pakettia ja se löytyy osoitteesta office.com. Kannattaa kirjautumiseen käyttää edu-tunnuksia, jos niillä käytät Teamsiakin. Siten etukäteen valmistellut valkotaulut löytyvät kokouksistakin.

Tätä kirjoittaessa organisaatioiden välinen yhteistyö Whiteboardissa ei täysin toimi, mutta todennäköisesti tämäkin muuttuu. Mutta opetuskäytössä tämän ei pitäisi olla ongelma, sillä kaikilla on käytössään edu-tunnukset.

Lue lisää: Merkintöjen tekeminen onnistuu Teamsissa myös jaettuun näyttöön (linkki avautuu samassa välilehdessä)