Pääsin kesän ajaksi harjoitteluun Tredun digitiimiin ja kerron nyt tässä fiiliksiäni ja kokemuksiani ajalta, mitä kaikkea olen tehnyt ja kuinka hommat sujuivat.

Olen nyt opiskellut ensimmäisen vuoden Tredussa media-alaa ja halusin tehdä kesällä jotain graafiseen suunnitteluun painottuvaa hommaa. Rakastan taidetta, piirtämistä ja maalaamista, nykyään lähinnä digitaalista, ja tässä harjoittelussa pääsin tekemään juuri sitä, hyödyntämään osaamistani monen asian kuvituksessa ja visuaalisessa suunnittelussa.

Sain melko paljon erilaisia työtehtäviä, jotka olivat kaikki mielenkiintoisia. Suurimpina projekteina tein nyt jo saapuneelle Tuudo-sovellukselle monenlaista markkinointimateriaalia, kaikkea julisteista tarroihin, IDTV-mainoksiin ja pöytäkolmioihin, jotka ovat nyt käytössä ympäri Suomea toisen asteen kouluissa, sekä reilu 30-sivuinen opettajien tiimioppimisen käsikirja, jossa vastasin sen taitosta ja visuaalisesta ilmeestä.

Näiden projektien lisäksi minulla on ollut kaikenlaista pientä hommaa siinä sivussa. Olen tehnyt nettilomakkeita, piirtänyt kuvitusta eri asioihin, ottanut valokuvia ja jopa tutustunut HoloLenseihin.

Työtehtävät ovat olleet monipuolisia ja hauskoja. Omia suosikeitani ovat olleet aina ne missä on päässyt piirtämään erilaisia hahmoja kuvitukseksi. On ollut myös todella kiva, että työtehtäviä on tarjottu minulle suurimmaksi osaksi siltä kannalta, että mitä minä haluaisin tehdä, eikä vain tyrkytetty jotain mitä nyt on pakko tehdä. Tiimi on muutenkin ollut mukava ja reilu, mielipiteitäni ja palautettani on kuunneltu, autettu on aina kun olen sitä tarvinnut mutta myös annettu työskennellä ihan itsenäisesti. Haastavinta (heti aikaisin aamupalavereihin heräämisen jälkeen) on varmaan ollut se, kun joissain töissä on joutunut tekemään sellaisia asioita mitä en ole edes ikinä ennen yrittänyt, mutta niistäkin selvittiin pienellä tiedonhaulla ja kokeilemisella.

Parasta työharjoittelussa oli se, että pääsi tekemään itselle mieluisia töitä, ja vielä merkittäviä asiakastöitä, sekä tiimi jonka kanssa oli aina hauska työskennellä.

Terveisin
Joona