H5P on saanut uusia ominaisuuksia. Uusimpina tuttavuuksina Tredun Moodlesta löytyvät vaihtoehtoina Tekstin jäsentäminen eli Structure Strip, lisättyä todellisuutta hyödyntävä AR Scavenger, muistiinpanotekniikkaa opettava Cornell Notes ja kuvien valinnan mahdollistava Image Choice. Testaa miten voisit hyödyntää niitä omassa opetuksessasi.

Esimerkit kaikista tehtävistä löytyvät H5P: omilta sivuilta (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Suomenkieliset kuvaukset uusista työkaluista löytyvät Matleena Laakson blogista (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Milloin H5P on hyvä vaihtoehto?

Kannattaa aina miettiä, että onko H5P paras vaihtoehto kyseisen tehtävän toteuttamiseen. Esimerkiksi ”Cornell Notes” -muistiinpanotekniikkaa voi yhtä hyvin hyödyntää vaikkapa Word-dokumentissa, jolloin sen palauttaminen Moodleen onnistuu esimerkiksi tiedostona.

Varsinkin upottamalla H5P-tehtävillä ja -materiaaleilla saa visuaalisuutta Moodle-kursseille.

Edellä esimerkki kuvienvalintatyökalusta. Samalla tavalla upottaminen onnistuu myös Moodleen.