Teamsin uutena ominaisuutena ovat Loop-komponentit keskustelussa eli chatissa. Loop-komponenteilla voi usea henkilö tehdä samanaikaisesti esimerkiksi pieniä taulukoita, listoja, tehtäväluetteloita tai kappaleita. Nämä komponentit eivät ole sidottuina mihinkään muuhun O365-ohjelmaan vaan toimivat omina kokonaisuuksinaan.

Loop-komponentit toimivat hyvin osallistamiseen, suunnitteluun ja yhteiseen tekemiseen. Komponentit voisivat sopia hyvin esimerkiksi työnjaosta sopimiseen, tehtävälistoihin tai muistion kirjoittamiseen.

Punainen nuoli osoittaa Microsoft Loop-komponentin kuvaketta Teamsin keskustelussa.

Loop-komponentit löytyvät tällä hetkellä Teamsin chatista eli keskusteluista. Loop-komponentin voi myös linkittää esim. Teams-ryhmään omaksi välilehdekseen ja näin saada koko ryhmälle yhteisen työskentelyalustan. Lisäksi komponentin voi kiinnittää keskustelun yläreunaan Kiinnitä-painikkeen avulla, jonka löydät komponentin kohdalta kolmen pisteen takaa. Komennolla / saa lisättyä esimerkiksi kommentin tai uuden komponentin samalle työskentelyalueelle ja tutulla @ -komennolla voi mainita kaverin tai kollegan alustalla.

Loop-komponentin listatoiminto

Jo luodut Loop-komponentit löytyvät myös omasta OneDrivesta Teams Chat Files-kansiosta. Microsoft kehittää Loop-komponentteja koko ajan ja niitä tulee lisää, joten kannattaa aika ajoin seurata sen kehittymistä.