Teams-kokousten pienryhmätiloihin on tullut paljon kaivattu parannus, sillä nyt tilojen hallinnoijan roolia voi jakaa useammille henkilöille. Aiemmin tämä rooli oli rajattu vain kokouksen alkuperäiselle koollekutsujalle.

Nyt on koulutuksissa ja kokouksissa mahdollista toimia niin, että pienryhmätiloja hallinnoi eri henkilö kuin varsinainen kouluttaja tai esiintyjä. Tämä hallinnoijan rooli täytyy kuitenkin erikseen asettaa.

Jos kokous on jo käynnissä, täytyy alkuperäisen koollekutsujan luoda pienryhmätilat ja sitten asetuksista määrittää hallinnoijan rooli haluamalleen henkilölle.

Kuva osoittaa mistä pienryhmätilojen asetukset löytyvät Teamsissa.

Klikkaa hammasrattaasta päästäksesi pienryhmätilojen asetuksiin.

Nuoli osoittaa mistä hallinnoijan voi lisätä

Paina liukukytkin päälle ja ala kirjoittaa kokouksen osallistujista sen henkilön nimeä, jolle haluat antaa hallinnoijan oikeuden.

Voit tehdä pienryhmätilat ja jakaa roolit myös etukäteen

Teamsin kokousasetuksista pääset luomaan pienryhmätilat etukäteen ja jakamaan myös hallinnoijan roolin. Tällaisissa tilanteissa kokous kannattanee ajastaa Teamsin kalenterin kautta, jotta asetuksiin ylipäätään pääsee mahdollisimman helposti käsiksi.

Pienryhmien luominen etukäteen

Pienryhmätilat ja niiden jäsenet voi määritellä myös etukäteen. Samasta paikasta asetuksista voi määritellä myös hallinnoijan roolin.