EDIT. Ohjetta päivitetty 9.8.2023 Moodle 4.1-päivitystä koskevaksi.

Vanhentuneet tai muuten ylimääräisiksi jääneet Moodle-työtilat voi opettaja poistaa itse. Tämä kannattaa sen vuoksi, että työtilat poistamalla kategorioissa ei näy opiskelijoille epäoleellista materiaalia.

Siirrä kurssi roskakoriin -painike löytyy opettajan työkaluista. Tässä on kuva opettajan työkaluista.

 

Kaikki sellaiset työtilat pystyy poistamaan, joissa olet kirjautuneena opettajan oikeuksilla. Poistopainike löytyy opettajan työkaluista oikean reunan pystypalkin takaa. Opettajan työkalut kannattaa klikata vielä auki, jotta saat lisää toimintoja näkyviin.

Poistamasi työtila siirtyy väliaikaiseen roskakoriin ja se poistetaan lopullisesti vasta 8 kuukauden varoajan umpeuduttua. Saat lopullisen poistamisen lähestyessä vielä erillisen sähköposti-ilmoituksen. Vasta tämän jälkeen työtila poistetaan kokonaan, eikä sen palauttaminen käyttöön enää onnistu. Älä siis säikähdä poistoilmoitusta, jos olet poistanut esimerkiksi kopioita samannimisistä kursseista.

Roskakoriin siirtäminen poistaa kurssin alkuperäisestä kategoriasta ja laittaa sen automaattisesti piiloon opiskelijoilta.

Älä tuhoa yhteiskäytössä olevia työtiloja

Jos olet opettajana yhteiskäytössä olevassa Moodle-työtilassa, ei työtilaa saa omin lupineen poistaa. Sen sijaan voit poistaa itsesi työtilasta, jolloin se jää muille opettajille edelleen käyttöön.

Poistitko työtilan vahingossa?

Mikäli poistit työtilasi vahingossa, voi Moodle-tuki palauttaa sen oikeaan kategoriaan väliaikaisesta roskakorista. Lähetä sähköpostia Moodle-tukeen ja kerro linkki palautettavaan kurssiin sekä kategoria mihin se on tarkoitus palauttaa. Toimenpide on nopea, mikäli viestistäsi löytyvät kerralla kaikki nämä oleelliset tiedot.

Piilota sellaiset kurssit, joille on tulevaisuudessa tarvetta

Jos et ole aivan varma, että työtilasi on tarpeeton, kannattaa se poistamisen sijaan ainoastaan piilottaa opiskelijoilta.