HUOM! Flipgrid tallentaa tietoja yhdysvaltalaiselle palvelimelle, joten se ei ole GDPR:n mukainen. Opiskelijoilta ei voi siis vaatia sinne kirjautumista.

 

Flipgrid on videopohjainen alusta opetuskäyttöön. Se on Microsoftin omistama ilmainen palvelu. Flipgridissä opettaja luo palveluun aiheita, joihin opiskelijat käyvät vastaamassa videon välityksellä. Palvelu sopii mainiosti esimerkiksi kielten opetukseen, äidinkielen tunneille tai liiketoimintaan vaikkapa hissipuheen eli pitchauksen esittämiseen. Myös ammattialalla opiskelija voi myös palauttaa videoimansa tehtävän palvelun kautta. Flipgridiin voi myös ladata oman etukäteen tehdyn videon. Palvelu on sopiva myös esimerkiksi esittäytymisiin verkko-opetuksen alussa. Lisäksi Flipgridin voit liittää suoraan Teamsiin opetuksesi tueksi.

Flipgrid sopii erinomaisesti verkkokursseille, mutta toimii myös lähiopetuksessa mainiosti tehtävän palautukseen. Opiskelija voi ladata sovelluksen puhelimeensa, jolloin Flipgrid on käytettävissä kaikkialla.

Ryhmän luominen:

  1. Kirjaudu Flipgridiin ja valitse Educator Sign up
  2. Kirjaudu Microsoft-kirjautumisella eli edu.tampere.fi-tunnuksillasi
  3. Oman ryhmän voit luoda sinisen +Group -painikkeen kautta
  4. Lisää Manage members-kohdassa @edu.tampere.fi -domain listalle. Tällöin linkin saaneet pääsevät sisään vain edu-tunnuksilla.

Ryhmän luomisen näkymä Flipgridissä. edu.tampere.fi-domain ympyröitynä

Aiheiden luominen:

Ryhmän sisällä voit luoda aiheita +Topic -painikkeen kautta. Aiheet voivat olla asettamiasi kysymyksiä tai muita teemoja, joita haluat käydä oppitunnillasi. Voit lisätä aiheeseen eli ohjeen antoon myös kuvia, videota tai Adobe Spark-linkin. Aiheissa myös määritellään vastauksen pituus 15s – 10 min välille.

Aiheen asetuksissa (Settings) voit myös määritellä ajan koska aihe on voimassa. Voit myös laittaa moderoinnin päälle, mikäli haluat tarkistaa vastaukset ennen kuin laitat ne julkiseksi muille ryhmäläisille tai et halua laittaa niitä julkiseksi ollenkaan.

 

Opiskelijan näkymä:

Opettaja jakaa linkillä opiskelijoille liittymiskoodin, jolla opiskelijat liittyvät kyseiseen ryhmään tai aiheeseen. Opiskelijat tarvitsevat myös Microsoftin tunnukset eli @edu.tampere.fi-tunnukset. Muokkausnäkymässä opiskelija voi nauhoittaa suoraan vastauksensa, tuoda videoclipin ja käyttää erilaisia efektejä, tarroja ja taustakuvia lisänä.

Videon tallennusnäkymä, jossa näkyy asetus ja efektipainikkeet. Ruudulla näkyy verkkopedagogi ja teksti Flipgrid sopii moneen.