Uusi lukuvuosi alkaa toivottavasti ensisijaisesti lähiopetuksena, mutta tästä huolimatta niin uuden kuin vanhankin henkilökunnan kannattaa ylläpitää ja kehittää digiosaamistaan. Lukuvuoden alkuun tarjolla on sekä tilannehuone vapaampaan keskusteluun että työvälinekoulutuksia Tredun yhteisten työkalujen käyttöön.

Tilannehuoneessa sana on vapaa

Tredun digitiimin ja eTredun asiantuntijat päivystävät 2.8. alkaen tilannehuoneessa Teamsissa joka arkipäivä klo 8.00–8.30. Toimintatapa on tuttu menneiltä etäopetusjaksoilta: tule kysymään ratkaisua johonkin tiettyyn ongelmaan tai yleisempiä vinkkejä digitaalisten työvälineiden käyttöön.

Paras asiantuntemus löytyy Tredun yhteisten opetuksen työvälineiden käyttöön, eli Moodleen, Futural Skillsiin, Teamsiin ja muihin Microsoft 365 –tuotteisiin, mutta toki muistakin aiheista voi vapaasti kysellä.

Tilannehuone on käynnissä vähintään kaksi viikkoa, mutta jos tarvetta ilmenee, sitä voidaan jatkaa pidempäänkin.

Teamsin ja Moodlen koulutukset uusille opettajille

Ensisijaisesti uusille opettajille suunnatut koulutukset järjestetään Teamsissa seuraavina ajankohtina:

  • Moodlen perusteet 10.8. klo 8.30-9-30
  • Moodlen perusteet 12.8. klo 15-16
  • Teamsin perusteet 10.8. klo 15-16
  • Teamsin perusteet 12.8. klo 8.30-9.30

Teamsin ja Moodlen peruskäytön koulutuksia järjestetään tiimeille myös tilauksesta ja näihin voidaan sisältöä räätälöidä tiimin toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Linkit koulutuksiin ja tilannehuoneeseen löydät esimerkiksi Tredun henkilöstön Teamsin Perehdytys-kanavalta.