Oletko jäämässä lomalle? Aseta tilaviesti myös Teamsiin

by Ville Palkinen

Teamsin tilaviesti kannattaa laittaa päälle loman ajaksi, jotta sinua Teamsissa tavoittelevat ihmiset eivät odota vastaustasi heti.

Asetuksista voit määritellä viestin sisällön, voimassaoloajan ja sen, että näkyykö tilaviesti heti kun sinulle lähetetään viestiä chatissa tai jos sinut on tägätty kanavakeskusteluun @-merkillä. Viimeksi mainittu ominaisuus on näppärä, sillä viestin lähettäjä voi arvioida onko viestin lähettäminen ollenkaan tarpeen, jos vastaanottaja palaa töihin esimerkiksi vasta 4 viikon kuluttua.

Tilaviestin voi asettaa klikkaamalla omaa kuvaa tai nimikirjaimia Teamsin oikeassa yläkulmassa.

Kuvakaappaus Teamsin tilaviestin asettamisesta

Tilaviestiisi voit merkitä @-merkillä kollegasi, jos sinulla on lomasi aikana sijainen. Lomien lisäksi tilaviestiä voi hyödyntää muulloinkin, jos olet esimerkiksi koulutuksen tai muun vastaavan syyn vuoksi tavallista huonommin tavoitettavissa.

Lue myös