Hoitaja ja ikäihminen tutustuvat kuntopyörän käyttöön

Sotenet-verkoston tavoitteena on tarjota sosiaali- ja terveysalan ja kasvastus-ja ohjausalan perustutkintoa suorittaville opiskelijoille laadukkaita koulutusjaksoja eurooppalaisissa työpaikoissa. Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen tapahtuu omassa oppilaitoksessa ulkomaisen koulutusjakson jälkeen. Tredu on kansainvälisesti toimiva oppilaitos ja työyhteisö, jossa työ- ja elinkeinoelämän tarpeisiin vastataan kouluttamalla kansainvälisesti osaavaa työvoimaa. Liikkuvuusjaksot ulkomaille tukevat oleellisesti opiskelijoiden ja henkilöstön kansainvälisen osaamisen ja taitojen kehittymistä.

Sotenet on Erasmus -projekti, johon Tredu ei saa rahoitusta muualta. Tredun panoksena on ollut 100h/ vuosi opettajan työtä. Opiskelijoiden apurahat on maksettu suoraan koordinoivasta organisaatiosta. Sotenet verkosto on vanhin monen ammatillisen oppilaitoksen yhteinen vielä toimiva verkosto, jolla on kokemusta opiskelijoiden kansainvälisistä vaihdoista 20 vuoden ajalta.

Hankkeessa päävastuu on Tavastia Hämeenlinnasta, mukana toteuttamassa ovat myös Tredu, Keuda Keravalta, Varia Vantaalta, FAI Forssasta, Kristillinen opisto Pieksämäeltä ja Raseko Naanantalista sekä Sakky Kuopiosta.

Johtuen koronatilanteesta, vaihtoja ei voida toistaiseksi järjestää. Tredun antama työpanos on pääosin käytetty valinnaisten tutkinnonosien Kotikansainvälisyydessä toimisen ja Kansainvälisessä työyhteisössä toimimiseen kehittämiseen. Näiden tutkinnonosien ammattitaitovaatimukset ja arviointisuunnitelmat tehtiin keväällä 2020. Syksyllä 2021 tehtiin Kotikansainvälisyydessä toimimisen (5osp) moodle pohjaa, joka jatkuu vielä. Sen jälkeen on tarkoitus tehdä Kansainvälisessä työyhteisössä toimimisen (15osp) moodle pohjaa.

Seuraamme tarkasti koronatilannetta ja olemme yhteyksissä verkoston eri toimipisteisiin, näin ylläpidämme suhteita, että vaihtojen mahdollistuessa meillä on mahdollisimman hyvät mahdollisuudet lähteä niitä toteuttamaan.

Lisätietoja: projektipäällikkö Leena Soinne, leena.soinne@tampere.fi