Nyt eTredu on sitten polkaistu käyntiin helmikuun 2021 lopussa pidetyssä kickoff -tilaisuudessa kehitysjohtaja Tuula Hoivalan aloituksella. Hän kuvasi eTredun olevan kokonaisuus, jossa laajennetaan ja kehitetään sähköisiä ohjauspalveluita, verkko-opetusta, digitaalisia ja virtuaalisia oppimisympäristöjä. eTredu on osa Tredun strategista kehittämisen tavoitteita, jotka liittyvät erityisesti Teknologisesti älykkäämpää tulevaisuutta Tredusta – ohjelmaan sekä pedagogiseen ohjelmaan. Lisätietoja esimerkiksi tästä linkistä.

eTredu on omarahoitteinen hanke, mutta siihen liittyy myös muita esimerkiksi ulkoisen rahoituksen hankkeita ja projekteja eTredun tavoitteiden toteuttajana. Tavoitteidensa ja luonteensa vuoksi eTredua toteutetaan vahvalla yhteistyöllä tutkintoalojen ja matriisien kanssa. Jo nyt aktiivisesti toimivan Digitiimin lisäksi eTredun väkeen liittyvät ainakin kehittämispäällikkö, verkkopedagogit ja verkkoviestintäsuunnittelija.

Tapaamisessa verkkopedagogi Ville Palkinen esitteli helmikuun alussa tehdyn ennakkokyselyn tuloksia. Tulosten tiivistelmänä voisi todeta, että tämän hetkinen tilanne on vastaajien mielestä:

kuva kehittämiskohteiden tärkeysjärjestyksestä
  • henkilöstön osaaminen ja työvälineet ovat pääosin hyvässä kunnossa. Eniten kehittämisen kohteeksi koettiin verkkomateriaalin tuotanto.
  • opiskelijoiden osaaminen ja työvälineet arvoitiin periaatteessa toimintakelpoisiksi, mutta etäopetukseen motivoituminen ja osallistuminen vaatisi kehittymistä
  • kehittämiskohteiden tärkeysjärjestystä kysyttäessä ensimmäiselle sijalle nousi henkilökunnan koulutus ja yhteisen opetusmateriaalin tuotanto (kuva vasemmalla)
  • omaan työskentelyyn haluttaisiin eTredulta tukea ja resurssia sekä itsenäiseen että yhdessä kehittämiseen

Kick off -tilaisuus toteutettiin pienryhmätyöskentelynä, jossa osallistujat jakautuivat erillisiin ryhmiin ideoimaan eTredun toimintaa ja kehittämisen osa-alueita. Digitiimistä lehtori Sanna Kattelus alusti ryhmätyöskentelyn. Kuvat työpajojen tuloksista ovat nähtävissä alla suoraan työpaja-alustalta tallennettuina kuvina (suuremmat kuvat näet napsauttamalla hiirellä pikkukuvan päällä).

HUOM! Tredun henkilökunta voi katsoa koko kickoff -tilaisuuden tallenteena Streamista: eTredu – Digikehittämisen kokonaisuus kick off-tilaisuus.


Sirpa Turunen eTredu kehittämispäällikkö

Aloitin maaliskuussa 2021 ja on ollut hienoa todeta miten suurella innolla ja ammattimaisella otteella kehitystyötä on jo tehty. Onkin mahtavaa olla mukana rakentamassa tulevaisuuden opiskelu- ja työskentely-ympäristöä. Toki on samaan hengenvetoon todettava, että näin monimuotoisen haasteen edessä kehittämispäällikkyys on varsin vaativa tehtävä.