Koko Tampereen kaupungin opetushenkilöstölle suunnatussa Back to School with Teams -webinaarissa kerrottiin millaisia uusia ominaisuuksia Teamsissa on jo nyt ja mitä on luvassa lähitulevaisuudessa.

Koulutuksen piti Hannu Koivisto, joka työskentelee Microsoftin oppilaitostiimissä Education Solution Specialistina.

Webinaarin aluksi kerrattiin tiimin perustaminen, kokousten luominen ja tehtävien antaminen. Erityisesti kokousten asetuksiin pääsee opettaja vaikuttamaan aiempaa monipuolisemmin myös kokouksen käynnissä ollessa. Tehtäväilmoitukset voi nykyään ohjata mille tahansa kanavalle pelkän Yleinen-kanavan sijaan.

Kuvakaappaus webinaarista
Myös PowerPoint-esitysten tallentamista videoiksi käsiteltiin. Ruudunkaappausvideoita pystyy näppärästi tekemään suoraan Streamissa.

Uusien ominaisuuksien pedagogisesti järkevä hyödyntäminen on tärkeää

”Teamsin ominaisuuksia kannattaa harjoitella luokassa ja miettiä miten uusia ominaisuuksia käytetään pedagogisesti mielekkäästi” kertoi Koivisto. Myös Teams-kokouksissa käyttäytymistä kannattaa pohtia oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa, ettei tulevaa hard mute -ominaisuutta tarvitse käyttää. Tarvittaessa jatkossa voi kuitenkin mykistää opiskelijat siten etteivät he saa itse mikkejä uudelleen päälle.

Breakout Rooms on tulossa syksyllä

Kirsikkana kakun päällä webinaarissa esiteltiin tulevaa Breakout Rooms -ominaisuutta, joka helpottaa ryhmätöiden teettamistä etäopetuksessa. Ominaisuuden pitäisi olla käytettävissä myöhemmin syksyllä.

Demon perusteella kokouksen osallistujien jakaminen ryhmiin vaikuttaa suoraviivaiselta ja helpolta. Opettaja voi tehdä ryhmäjaot itse tai antaa koneen arpoa.

Uusien ominaisuudet tulevat käyttöön vähitellen, mutta esimerkiksi täällä Osaavassa Tredussa niistä kerrotaan kyllä. Myös digikehittäjien Teams-tiimiä kannattaa seurata.