Etäopetukseen siirryttäessä henkilökunnan digitaalisten työvälineiden koulutukset aloitettiin Tredussa nopeasti. Tredun digitiimi koulutti aluksi lähinnä Teamsin ja Moodlen käytössä, mutta pian koulutuksia laajennettiin muihinkin etäopetusta tukeviin aiheisiin.

Kevät osoitti, että koulutusten järjestäminen Teamsin kokouksina toimii teknisesti niin hyvin, että toimintatapa jää käyttöön jatkossakin.

Osallistujien tai kouluttajien ei tarvitse tulevaisuudessakaan ajella toimipisteiden välillä ja koulutusten tallentaminen mahdollistaa niihin palaamisen myöhemminkin. Toki työpajamuotoisia koulutuksia järjestetään edelleen myös livenä.

Kuvakaappaus Digikehittäjien tiimistä. Koulutuksia tarjottiin parhaimmillaan arkisin kaksi kertaa päivässä. Suosituimmassa koulutuksessa oli 160 kuulijaa livenä paikalla.

Digikehittäjien Teams-tiimi toimi alustana kysymyksille ja vastauksille sekä kokemusten jakamiselle ja niistä oppimiselle. Kollegan tukeminen ja auttaminen oli helppoa ja usein kysymyksiin vastattiin kollegan toimesta todella nopeasti. Tämä kanava helpotti myös atk-tuen helpdesk-työtä, kun kanavan kautta esitetystä kysymyksestä jäi dokumentti eikä jokainen soittanut erikseen saadakseen tukea.

Koulutukset löytyivät joka päivä Digikehittäjien tiimin Etäopetus käyntiin! -kanavalta ja ne myös tallennettiin Streamiin myöhemmin katsottaviksi. Kyseiseen tiimiin kannattaa kaikkien tredulaisten liittyä.

Digikehittäjien tiimissä toimi myös päivittäinen tilannehuone, jossa asiantuntijoille sai esittää kysymyksiä liittyen kaikkiin digitaalisiin työvälineisiin.

Laajemmat ohjeistukset ja vinkit työvälineiden käytön tueksi julkaistiin Osaavassa Tredussa. Myös opiskelijoille tarjottiin materiaalia etäopiskelun tueksi.

Koulutukset jatkuvat syksyllä

Vaikka Tredun digitaaliset työvälineet ovatkin nyt henkilökunnalla hyvin hallussa, jatkuvat koulutukset syksyllä. Esimerkiksi Futural Skillsin käyttöönotossa Tredun digitiimi tukee jatkossakin.

Kuvassa Tredun digitiimin jäseniä. Päivittäinen tilannekatsaus klo 8:00 – 8:30 Teamsissa rytmitti hyvin etätyötä.

Uusille opettajille pidetään koulutus Tredun digitaalisista työvälineistä 5.8.2020. Tämä koulutus järjestetään Digikehittäjien Teamsissa, joten kaikki ovat tervetulleita sinne kertaamaan. Koulutuksia pidetään keskiviikkoisin digikehittäjien kanavalla mutta myös ohjaukseen ja pedagogiseen tukeen on koulutuksia myös muina päivinä. Koulutusten sisällöistä on tietoa sekä Digikehittäjien tiimissä että Osaavan Tredun koulutukset-sivulla.

Myös sähköisen oppimateriaalin tuottamiseen tarjotaan koulutusta

Keväällä Kimmo K. Koskisen johdolla tutustuttiin digitaalisen opetusmateriaalin tuottamiseen Adoben ohjelmien avulla. Ennakkotietona voidaan mainita, että tästä koulutussarjasta on luvassa uusi entistä parempi versio syksyllä 2020.

Seuraa Osaavaa Tredua ja Digikehittäjiä tästäkin!